YESMEK eğitiyor

Yenişehir Belediyesinin ‘YESMEK’ kursundan 225 kişi eğitim aldı

Haberler 27.01.2022 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi tarafndan mesleki eitimden sanata birçok farkl alanda açlan ücretsiz kurslar, Yeniehir ilçesinde vatandalarn büyük ilgisini görüyor.

Gençlik merkezleri ve millet kraathaneleri gibi projeleri hayata geçirerek gençleri rahat bir çalma ortamyla buluturan Diyarbakr Yeniehir Belediyesi, Sanat ve Meslek Eitim Kurslaryla da vatandalarn meslek sahibi olmasn salyor.

Yeniehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eitim Kurslar (YESMEK) kapsamnda Yeniehir ilçesinde yetikinlere yönelik olarak düzenlenen yeni dönem Aç Yardmcl, Dijital Becerilerin Gelitirilmesi ve Kariyer Becerileri, Ofis Programlar Kullanm, Bilgisayar Sistem Kurulumu Onarm ve Arza, çar Merkezi Eleman, Sosyal Medya Uzmanl, Grafik ve Animasyon, Kat Görevlisi, Glutensiz Ürünler Mutfa kurslar meslek sahibi olmayan vatandalara nefes oldu.

BR AYDA 225 KURSYER

Günümüzde eitimin sadece okullar ile snrl kalmadan özellikle zorunlu örenim yan tamamlam bireyler için yüzlerce eitim seçeneinin bulunduu sanat ve meslek edindirme kurslarn bulunduunu belirten Diyarbakr Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, Yeniehir Sanat ve Mesleki Eitim Kurslarndan bir aylk ksa bir süre içerisinde 225 kiinin eitim aldn söyledi.

Beikci, YESMEK kurslar kapsamnda Aç Yardmcl, Glutensiz Ürünler, Dijital Becerilerin Gelitirilmesi ve Kariyer Becerileri, Ofis Programlar Kullanm, Bilgisayar Sistem Kurulumu Onarm ve Arza, çar Merkezi Eleman, Sosyal Medya Uzmanl, Grafik ve Animasyon, Kat Görevlisi kurslarnn yeni yln ilk gününden itibaren açldn anlatarak, Mesleki eitimlerimizle kentteki i gücü potansiyelini attrmak ve kalifiye eleman yetitirmek üzere birçok branta eitimlerimiz yl içerisinde devam edecektir. Eitim alan kursiyerlerimiz eitimlerini tamamlayarak birer kalifiye eleman olarak istihdam edilip, hem kendi bütçelerine hem de aile bütçelerine büyük katk salayacaklardr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git