Yetenek avcıları

Diyarbakır'da kick boksa gönül veren kardeşler yetenek avcılığı yapıyor

Haberler 07.12.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kick Boks Milli Takm sporcusu ve antrenör Bilgin ve Dilek Erol kardeler, milli takma sporcu kazandrmak için Diyarbakrda yeteneklerin izini sürüyor.

Kick boks sporuyla 14 yanda tanan ve ksa sürede gösterdii baar ile milli takmda yer alp birçok ampiyonluk elde eden antrenör Bilgin Erol (28) ve kendisi gibi çocuk yata baardan baarya koan kardei Dilek (24), yeni yetenekleri bu brana kazandrmak için spor kulübü kurdu.

Kurduklar spor kulübünde 70i lisansl 100ü akn kiiye eitim veren, her yatan ve her meslekten yetenei ampiyonalara hazrlayan Erol kardeler, 21 sporcuyla katldklar, 16 Ekimde balayan 10. lleraras Pamukkale Kick Boks Turnuvasndan 18 madalya ile Diyarbakra döndü.

Kick boksa gönül veren ve hedeflerini günden güne büyüten iki karde, Dünya Kupasna hazrlanmaya balad.

BLGN EROL: DYARBAKIRLI SPORCULARIN SAYISINI NEDEN ARTIRMAYALIM?

Bilgin Erol, kilo vermek için balad kick boksa, baar gösterince devam ettiini ve kardei Dileki de bu brana yönlendirdiini söyledi.

Bölge ve Türkiye ampiyonluklarnn yan sra Avrupada da birçok derece elde ettiini ve 2016 ylndan bu yana milli takmda yer aldn ifade eden Erol, Milli takma girdikten sonra hakemlik ve antrenörlük sertifikalarm da alp kendimi bu branta gelitirdim. kimiz de milli takmda yer aldktan sonra milli takmdaki Diyarbakrl sporcularn saysn neden arttrmayalm diye düündük ve bir kulüp açtk. Kardeimle bu kulüpte sporcular yetitirmeye baladk. Cinsiyet ve ya kategorisi ayrm yapmada sporcular alyoruz. dedi.

Denizlide yaplan 20 ilden 750 sporcunun katld Pamukkale Turnuvasna 21 sporcuyla katldklarn ve 18 madalyayla döndüklerini anlatan Erol, Bölge ve Türkiye ampiyonalarnn dnda hedeflerimizi büyüttük. Uluslararas platformlara gözümüzü diktik. Önümüzdeki mays aynda stanbulda yaplacak olan Dünya Kupas var. Dünya Kupas için hazrlklara baladk. Orada ilimizi ve ülkemizi en iyi ekilde temsil etmek istiyoruz. diye konutu.

Erol, bölge ve Türkiye ampiyonlarnn ardndan sporcular dünya ampiyonasna göre hazrladklarn dile getirerek, Belki de ilerleyen aamada içimizden biri olimpiyatlara gidecek. ifadesini kulland.

Amaçlarnn bölge insanna faydal olmak olduunu anlatan Erol, gerçekten çok yetenekli insanlarn olduunu aktard.

DLEK EROL: LHAM OLMAYA çALIIYORUZ

Dilek Erol da aabeyinin teviki ile 2012 ylnda balad kick boksta, o yl minikler Türkiye ampiyonasnda Türkiye 2ncisi olduunu belirtti.

Yaad bu baarnn kendisini daha da hrslandrdn ve 2016 ylnda Avrupa kupasnda ampiyon olarak milli takma girmesine vesile olduunu aktaran Erol, 2017 ylnda da kendi kategorisinde Avrupa ampiyonu olduunu ifade etti.

Erol, salgn sürecinde çalmalarna uzun süre ara vermek zorunda kaldna iaret ederek, imdi tekrar antrenmanlarmza baladk. Yeniden ampiyonalara hazrlanyoruz. Önümüzdeki yl Avrupa ampiyonas olacak. Aabeyim ile kurduumuz bir kulübümüz var. Yeni sporcular yetitiriyoruz, yetenekler kefetmeye çalyoruz. Her i kesimine, her yaa, ev hanmna, doktora, polise her kesime hitap etmeye çalyoruz. eklinde konutu.

Hobi olarak yapan da var, milli takma girmek isteyen, idealleri olan da. Elimizden geldiince onlara ilham olmaya çalyoruz. Biz yaptk onlar da yapsn istiyoruz. Bizim gibi milli sporcu yetitirmek istiyoruz. diyen Erol, çalmalar bu yönde sürdürdüklerini belirtti.

SUDENAZ KARABULUT: ÖN YARGILARI KIRMAK çN BALADIM

Kulüpte eitim alan 14 yandaki Sudenaz Karabulut, kick boksa çevresinin kadnlar yapamaz eklindeki ön yargsn krmak için baladn anlatarak, Kadnlar yapamaz, kadnlar güçsüz, kadnlar erkekler kadar güçlü deil. denildii için baladm. lk turnuvamda ikinci oldum ama bu benim için hiç sorun deil çünkü ben daha iyilerini yapabilecek potansiyele sahibim. Dier turnuvalarda birinci olarak Diyarbakr temsil edeceim. Hedefim olimpiyatlarda Türkiyeyi temsil etmek. ifadelerini kulland.

ZÜLEYHA ALTAY: BÖYLE BR FIRSAT DAHA ÖNCE ELME GEçMEMT

çocuklarn kaydetmek için geldii salonda 3 yldr kick boks yaptn anlatan 30 yandaki ev hanm Züleyha Altay ise unlar kaydetti:

Kzlarm kick boksa getirdim. Dilek hocay gördüm ve internetten aratrnca baarlarn gördüm. Ben de yapabilir miyim, diye düündüm ve katlmaya karar verdim. Antrenmanlara çkmaya baladk ve 3 yldr kick boks yapyorum. ampiyonalar oldu, ben de katldm, Avrupa 3üncüsü oldum. Milli takm seçmelerine katlmaya hak kazandm. çok güzel bir duygu. Böyle bir frsat daha önce elime geçmemiti. Anlatlmaz, yaanr. Tüm ev hanmlarna sesleniyorum, ben yapamam demesinler her ey çalarak, emek vererek, doru tavsiyelerle olur.

kiz kardeiyle 3 yl önce kick boksa baladn ifade eden 16 yandaki Merve Kaymaz da antrenörleri olan Dilek ve Bilgin Erolun baarlarn kendilerine örnek aldklarn ve kardeler olarak onlar gibi milli takmda yer almak istediklerini söyledi.

6 yanda kick boksla tantn ve son katld turnuvada 3 maçtan da galip çkarak birinci olduunu belirten 13 yandaki Zeynep Dlan Aydn ise hedefinin Avrupa ve dünya ampiyonluklar olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git