Yeter artık göndersinler

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 17.09.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eylemi kararllkla devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 745. gününde sürüyor.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için eylemi sürdüren anne Solmaz Örünç, çocuunu HDPden istediini söyledi.

Örünç, yllardr oluna hasret olduunu ifade ederek, evladnn yastna sarlarak uyuduunu anlatt.

Yeter artk çocuklarmz istiyoruz. Baran olum yllardr senin peindeyim. Dön gel, oras senin yerin deil. Arkadalarn geldi, sen de dön. Baranlar, Yusuflar, Ceylanlar ölmesin artk. Olum, gel adalete teslim ol. diyen Örünç, evladna kavuan aileler gibi sevinç yaamak istediini belirtti.

Kocaeliden gelerek, daa kaçrlan olu Eren için eylemde yer alan anne Fadime Aksu da ekmek almak için gönderdii evladnn bir daha eve dönmediini söyledi.

Evlatlarnn yolunu gözleyen bütün ailelerin perian olduunu anlatan Aksu, Olumu HDP kandrd, PKK götürdü. Evladm kalp hastasyd, tedavi görüyordu. Tedavisi yarm kald. Yavrum, dön gel. 6 yldr ondan haber alamadm. Artk dayanacak gücüm kalmad. dedi.

Aksu, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git