Yetimler için protokol!

Diyarbakır'da yetim çocuklara destek için protokol imzalandı

Haberler 07.04.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ve Hasene Sosyal Yardmlama Derneince Yetim Destek Kampanyas kapsamnda i birlii protokolü imzaland.

Diyarbakrda ikamet eden, babas vefat etmi, ekonomik bakmdan zor durumda olan, ihtiyaç sahibi çocuklarn maddi ve manevi yönden refahlarnn artrlmasna yönelik yaplan i birlii protokolü imzaland.

Vali Münir Karalolu, dernei yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine dönük çalmalar yaptn, Diyarbakrda da çalmalarn, imzalanan protokolden daha önce baladn söyledi.

Protokolle yetim çocuklarna, her bir çocuk için aylk 150 lira burs salanacan, ayn aileden en fazla 2 çocuk olmak üzere ilk aamada toplam 100 çocuun burstan yararlandrlacan belirten Karalolu, Valilik, Büyükehir Belediyesi, Gençlik ve Spor l Müdürlüü ile Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü i birliinde gezici bir kütüphanenin Diyarbakrl çocuklarn hizmetine sunulacan aktard.

PROTOKOL MZALANDI

Önümüzdeki dönemlerde ibirliinin sosyal yardmlarn dnda baka konularda da devam edeceini belirten Karalolu, Yetim gülerse dünya güler. nallah, Rabbim yetimlere yapm olduumuz yardm ve desteklerle, ehirdeki ilerimizi de bereketlendirsin ve kolaylatrsn. Biz inanyoruz. ehirde yetimlere sahip çkldnda, o ehirde ilerin kolaylatn ve bereketlendiini gördük. dedi.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl bünyesinde yetimlerle ilgili hizmetler için bir daire kurulduunu anlatan Karalolu, sivil toplumla çalmay önemsediklerini, bundan sonra da yaplan hayr ilerinde sivil toplumu bu hayr ilerine ortak etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git