Yetimler Vakfı: "Kurban eti ulaşmayan yetim evi kalmayacak"

2020 Kurban Organizasyonu'nda kurban eti ulaşmayan yetim evi bırakmamayı hedefleyen Yetimler Vakfı, yapılan kurban bağışlarını ailelere ulaştırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 04.08.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurtiçi ve yurtdnda yetim ailelere yönelik yardm çalmalar yürüten Yetimler Vakf, 2020 Kurban Organizasyonu kapsamnda Türkiye bata olmak üzere birçok ülkedeki ihtiyaç sahibi yetim ailelere kurban eti ulatrmay hedefliyor.

Yaplan çalmalar hakknda açklamalarda bulunan Yetimler Vakf stiare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, kurban eti datmnda bu ylki hedefleri, yurtiçi ve yurtd faaliyetleri konularnda bilgi verirken 6 yl önce kurban eti datmnda PKKliler tarafndan vahice katledilen Yasin Börü ve arkadalarn da yad etti.

Aysu, Yetimler Vakf olarak 2020 Kurban Organizasyonu yapm bulunmaktayz. Elhamdülillah bize vekaleten verilen kurbanlar kestik. Etleri burada parçalayp ailelere ulaabilecek ekilde paylatryoruz. nallah vakf gönüllülerimiz tarafndan bu etler yetim ailelere ulatrlacak ve böylece bayramdan önce söz verdiimiz gibi evine kurban eti girmeyen yetim evimiz kalmayacaktr. Onun için buradaki tüm kardelerimiz büyük bir cehd ve gayretle çalyorlar. dedi.

Yurtdnda da kurban eti çalmalarn sürdürdüklerini belirten Aysu, Yetimler Vakf olarak sadece Türkiyede deil ayn zamanda Filistin, Yemen, Somali, Uganda, Nijerya, Nijer, Kamerun, Mali, Etiyopya, çat ve Bangladete de kurbanlarmz kesilmi yetim, madur ve fakirlere datlmtr. çalmalar ile ilgili videolar tarafmza geliyor. nallah zaman geldiinde onlar da paylaacaz. ifadelerini kulland.

Bu bayrak bize Yasinlerden, Hasanlardan, Riyadlardan teslim edildi

2014 Kurban Bayramnda ihtiyaç sahiplerine kurban eti datrken PKKliler tarafndan vahice katledilen ehid Yasin Börü ve arkadalarna da deinen Aysu, Bu bayrak bize Yasinlerden, Hasanlardan, Riyadlardan teslim edildi. Yllar önce onlar çalyorlard ve bu kutlu davay güzel bir ekilde omuzladlar. Yetimlere, fakirlere ve madurlara kurban eti ulatrdlar. nallah onlarn braktklar bu güzel adeti buradaki kardelerimiz devam ettiriyor. Yaadmz ve imkanlarmz el verdii müddetçe yetimlere, fakirlere ve madurlara kurban etini ulatrmaya devam edeceiz. eklinde konutu.

Yetimler Vakf:

Aysu, son olarak unlar söyledi:

Rabbim tüm hayr sahiplerinden raz olsun, onlarn kestii kurbanlar Hazreti brahimin samimiyeti, Hazreti smailin teslimiyeti gibi kabul eylesin. Allah bu kurbanlar tüm kaza ve belalarn önüne geçirsin. Özellikle pandemi sürecinde tüm slam Ümmetini ve insanl bu hastalk ve beladan kurtarsn.

Ana Sayfaya Git