Yıkımdan kaçtılar perişan oldular!

Diyarbakır'da yıkılma tehlikesi nedeniyle evlerinden tahliye edilenler yardım bekliyor

Haberler 08.06.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz günlerde merkez Kayapnar ilçesinde bulunan 7 katl bir binann kolonlar su szmas sonucu hasar gördü. Tahliye karar verilen bina sakinleri, verilen destein yetersiz olduunu belirtti.

lçeye bal Huzurevleri Mahallesi Dr. Stk Güral Caddesinde 10 gün önce 36 kolunu bulunan binann 6 tayc kolonu szan su nedeniyle çatlad. Boaltma karar verilen bina sakinleri, verilen kira desteinin yetersiz olduundan yaknd.

Diyarbakrda yklma tehlikesi nedeniyle evlerinden tahliye edilenler yardm bekliyor

Bina sakinlerinden Ali Yamur, bina da ikamet edenlerin 10 gün boyunca baka yerlerde kaldn söyledi.

çevre ve ehirlik l Müdürlüü tarafndan 18 ay boyunca kira desteinin az olduunu söyleyen Yamur, 10 gün önce bina sakinlerinden Hac dris bodrum katna iniyor ve kolonlardan suyun aktn demirlerin çktn fark ediyor. Hemen Belediye AFAD ve 155 polis ekiplerini aryor. Polis ekipleri kolanlara baknca binann tahliye edilmesi gerektiini söyledi. Belediye binann aniden çökmemesi için kolonlara güçlendirme yapt. Biz 10 gün boyunca akrabalarmzda kaldk. 10 gün sonra belediye, binann hasarl ve riskli olduunu, tamamen tahliye edilmesi için tebligat gönderdi ve bizde evimizden eyalar çkaryoruz. dedi.

KENTSEL DÖNÜÜM

Yamur, Binamz kentsel dönüüm kapsamnda çevre ve ehirlik l Müdürlüü tarafndan 18 ay boyunca kira destei ve Kayapnar Belediyesi tarafndan nakliye ücreti verilecek. Bundan baka bize sosyal yardm yapan kimse yok. Biz bina sakinleri olarak Valilikten ve Kayapnar Belediye bakanndan maddi ve manevi konuda bize destek olmalarn istiyoruz. ifadelerini kulland.

KRA FYATLARI YÜKSEK

Kira fiyatlarnn pahal olmasndan dolay kira destei yetersizdir

Yklma karar alnan binann 5inci katnda ikamet ettiini ifade eden Mehmet Saki Erkis, kira fiyatlarnn yüksek olmasnda dolay elektrik, su ve doalgaz faturalarnn veremeyeceklerini belirterek, yetkililerden destek beklediini söyledi.

Erkis, Geçen hafta perembe günü kolonlara su szmasndan dolay tahliye karar alnd. Devletten 18 ay kira ve nakliye yardm geldi. Bu binada birçok ailenin durumu kirada kalmaya gücü yetmiyor. Bize verilen kira destei yetersizdir çünkü u an kira fiyatlar 800-900 TLdir. siz olduumuzdan dolay elektrik, su ve doalgaz faturalarn yatramaz durumdayz. Valilik ve Kayapnar Belediyesinden destek bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git