Yıldırım Dİyarbakır'da askerlerle sahur yaptı

Başbakan Binali Yıldırım dün Diyarbakır'a geldi. An an takip edilen Başbakan Yıldırım'ın gece Lice'de askerlerle sahur yaptığı açıklandı.

Haberler 17.06.2017 - 15:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm dün Diyarbakra geldi. An an takip edilen Babakan Yldrmn gece Licede askerlerle sahur yapt açkland. Babakan Binali Yldrm, teravih namazn Ulu Camide klmasnn ardndan 7. Kolordu Komutanlna geçerek, buradan askeri helikopterle Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlna gitti.

Babakan Yldrm ve beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakan Fikri Ik, çileri Bakan Süleyman Soylu, Kalknma Bakan Lütfi Elvan ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Abidin Ünal Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlna gelilerinde alay komutan ve alayda görevli rütbeli personel karlad.

Tören ktasn selamlayan Yldrm, ardndan eref defterini imzalad. Yldrm, daha sonra karargaha geçerek, bölgedeki terörle mücadele operasyonlarna ilikin brifing ald. Yldrm, burada telsizle bölgede operasyon yürüten askeri personelle de görütü.

MLLETMZ SZN BAARINIZ çN DUA EDYOR

Bölgede görevli tüm askerlere baar dileyen Yldrm, telsizden, Bütün arkadalarmza baarlar diliyorum. Allah yar ve yardmcnz olsun, bütün milletimiz sizin baarnz için dua ediyor. Hepinizin alnndan teker teker öpüyorum, milletim adna ükranlarm sunuyorum. dedi.

Ardndan alay yemekhanesine geçen Babakan Yldrm, Orgeneral Akar, Milli Savunma Bakan Ik ve Kalknma Bakan Elvan, askerlerle bir araya geldi. Okunan duann ardndan, yemek yenildi.

Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, sahur sonras yapt konumada, u deerlendirmelerde bulundu:

Biz burada takm ruhu içinde mücadele ettik. Bu, yaptmz mücadelelerin bir tanesi. Bunun sonucu olarak da yaptmz faaliyetlerin devletin bütün organlaryla beraber ahenk içinde yürütülmesi sonucu baarnn daha da arttna arkadalarmz ahit oldular, gördüler. Bunun hakkn arkadalara teslim etmek için huzurunuzda arz etmek istedim.

BRLKTEN KUVVET DOAR

Babakan Yldrm, sahur sofrasnda bir araya gelen personeli iaret ederek, Zaten gördüümüz fotoraf bunu ifade ediyor. Bu, gayet güzel egüdüm olduunu ortaya koyuyor. Baar da buradan geliyor yani birlikten kuvvet doar. Bir sahur sofrasnda beraber olmak bizim için büyük bir bahtiyarlktr. Yaptnz çalmalara bizzat görerek ahit olduk. Bu i, bir sevda ii, memleket sevdas olmaynca bu iler olmuyor. Bu terörün kökü kaznacak, bu beladan memleketi, milleti kurtaracaz. ifadesini kulland.

ASKERLERN ALELERYLE GÖRÜTÜ

Yldrm, ziyarette alaydaki baz askerlerin ailelerini arayarak, telefonda görütü. Harun Durmu isimli askerin babasyla telefonda görüen Yldrm, Ramazannz mübarek olsun, Harunla beraberiz. Hanmefendiye, ev halkna selamlarmz, sayglarmz gönderiyoruz. Harunun durumu gayet iyi. dedi.

Askerin annesinin çay daveti üzerine Yldrm, Biz imdilik burada Harunun misafiriyiz, bir dahaki sefere size de geliriz, düünde. ifadesini kulland. Ceyhun Atalay isimli askerin ailesiyle görüen de Yldrm, Sahur yaptk, yemeimizi yedik, imdi yürüyüe çkacaz. diyerek espri yapt.

Babakan Yldrmn, Yusuf Fidan isimli askerin annesine ise Yusuf gayet iyi, Anam yava yava baksn, askerlik bitecek, bir aday arasn. diyor. esprisi üzerine renkli anlar yaand.

Babakan Yldrma ziyaretinde, AK Parti Genel Bakan Yardmclar Ahmet Sorgun, Mehdi Eker ve Fatih ahin, 2. Ordu Komutan Korgeneral smail Metin Temel, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy ile dier yetkililer de elik etti.

Ana Sayfaya Git