Yıllara meydan okuyan köprü: Malabadi

Silvan ilçesinde bulunan tarihi Malabadi Köprüsü, serinlemek isteyen vatandaşların uğrak mekanı haline geldi. Korona virüs nedeni ile tatile çıkamayan vatandaşların ilgi odağı haline gelen bölge, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Haberler 14.07.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 9 asr önce, Artuklu Beylii tarafndan yaplan Malabadi Köprüsü Diyarbakrn Silvan ilçe snrlar içerisinde yer alyor. 7 metre en ve 150 metre uzunluuna sahip Malabadi Köprüsünün yükseklii, 19 metreyi buluyor. Yapm ile ilgili kesin bilgilerin bulunmad Malabadi Köprüsü, kemerinin genilii bakmndan dünyann esiz eserleri arasnda yer alyor. Yllar içerisindeki ypranmalar nedeni ile Silvan Belediyesi tarafndan 1989 ylnda restoresi yaplan Malabadi Köprüsü`nde, bölgeden geçen kervanlarn konaklayabilecei bölümler de bulunuyor. Odalar yüksek tavanl ve tula örtülü olurken, 5 gözlü köprü üç bölümden oluup iki eimle yola balanyor.

MALABAD KÖPRÜSÜ

Tarihi köprü, korona virüs nedeni ile tatile çkamayan vatandalarn da urak mekan haline geldi. Bölgeye gelen vatandalar burada piknik yapp Malabadi çaynn serin sularnda yüzmenin tadn çkaryor. Piknikçilerden bazlar da yaklak 20 metrelik yükseklikten atlayarak tehlikeye davetiye çkaryor.

Malabadi Köprüsüne ailesi ile birlikte gelen Yasin yetiir, Küçük çocuklarn suya atlay yapyor, onlar ilgiyle izledim. Aslnda Bosna Hersekteki Osmanl yadigar tarihi Mostar Köprüsünde her yl düzenlenen geleneksel atlaylar tarihi Malabadi Köprüsünde de düzenlenebilir ve bu bir gelenek haline gelir. Dünyann deiik ülkelerinde turistler buraya akn eder. Buras da dolaysyla turizme kazandrlm olup, ülke ekonomisine katk sunacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git