Yıllardır tamamlanamayan cami yardım bekliyor

​Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 6 yıldan beri tamamlanamayan cami, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Haberler 01.08.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesi 75 Yolda bulunan ve 6 yldan beridir tamamlanamayan Hz. Ali Camii, hayrseverlerin yardmn bekliyor.

Yüzde 80i tamamlanan caminin içerisinde konferans salonu, kre, Kuran kurslar ve geliim merkezi bulunuyor. Vatandalar, caminin tamamen tamamlanp faaliyete geçmesi için hayrseverlerden yardm bekliyor.

Vatandalardan Mehmet Sezai Saylk, devlet yetkililerine seslenerek, yardmda bulunmalarn istedi.

Cami içerisinde kre, geliim merkezi, yatl Kuran kursunun tamamlanarak faaliyete geçtiini söyleyen Saylk, u anda inaatn yüzde 80i bitmi yüzde 20si kalm. Bu yüzde 80in içinde müftülük var. 532 kiilik konferans salonu var. 150 kiilik yatl hafz Kuran kursu faaliyettedir. Geliim merkezi, kre bitmi u anda faaliyettedir. dedi.

Saylk, i adamlarndan camiye yardm konusunda duyarllk beklediklerini belirterek u anda hal ihtiyacmz var. Nak, mihrap, caminin çevresi Bu gibi eyler kalm. Bir buçuk milyon TL ihtiyacmz var. Deerli i adamlarmza, hayrsever i adamlarmza sesleniyoruz, duyarl olsunlar. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz, lütfen biraz duyarl olsunlar. Camimizin inaat devam etmektedir. ifadelerini kulland.

Necati Kzl da küçük bir mescitte namaz klmak zorunda kaldklarn belirterek, hayrseverlerin cami inaatna el atmalarn istedi.

Kzl, Hayrseverlere, devlet büyüklerimize, mülki amirlere sesleniyoruz. Bizlere yardmc olsunlar. Bu yüzde 20 kalan bölümün de bitmesini istiyoruz. Yukarda namaz klmak istiyoruz. u an namaz kldmz yer küçük bir mescittir. nsanlar namaza geldii zaman, bayram namazlarnda, Cuma namazlarnda yer kalmyor, geri gidiyorlar. Hayrseverlere sesleniyoruz, yardmc olsunlar. eklinde konutu.

Kzl, yardm etmek isteyenlerin, ihtiyaç duyulan malzemeleri direkt kendilerinin de alabileceini, cami derneine ba yapmak gibi bir zorunluluun olmadn sözlerine ekledi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git