Yoksul yaşlı çifti kaçak çarptı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan ve kiracı konumunda olan yaşlı çifte "elektrik saatinin bulunan kablo ile usulsüz enerji üretimi" iddiasıyla iki ayrı fatura ile ceza kesildi.

Haberler 28.08.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ev sahibi Ali güne, evde kalan yal çiftin 2 yldr kiraclar olduunu belirterek, onlarn brakn kaçak elektrik yapmasn karanlk çökünce odann klarn açmaya güçlerinin zor yettiini söyledi.

Elektrik saatinde bulunan yank kablonun, 1996dan beri mevcut olduunu dile getiren ev sahibi Güne, o tarihten bugüne birçok kiraclar olduunu hatrlatarak bu konuda bir kez dahi uyarlmadklarn ifade etti.

Evde kalan yal kirac Hasan Tetik de bahsedilen hiçbir eyden haberleri olmadn belirterek, yal olduklarn ve yürümekte dahi zorlandklarn söyleyip yaplan yanln bir an önce düzeltilmesini talep etti.

HTYAçLARINI KARILAMAKTA ZORLANAN BU YALI çFTN KAçAK ELEKTRK YAPMALARI MKNSIZDIR

Kaçak elektrik cezas kesilen yal çiftin kiraclar olduunu belirten Ali Güne, Evimde oturan bu yal insanlar benim kiracmdr. Elektrik saati de benim adma kaytldr. Arafe günü bu yal insanlarn evine gelerek iki ayr kaçak elektrikten ceza kesmiler. Bu yal insanlar kendi ihtiyaçlarn karlamakta bile zorluk çekerken kaçak elektrik yapmalar imknszdr. Düünün elektrik ampulünün dümesini bile açmakta zorlanan bu yal insanlar nasl kaçak elektrik yapabilir? Cezaya suç olacak ey de saatin yannda bulunan yank bir kablo olarak belirlenmi. 2 yldr bu yal insanlar buradadr, defalarca elektrik faturalar kesilirken neden bu durumun cezaya sebep olacan söylemediler. Kullanlmayan ve yank olan bu kablodan yola çkarak nasl ceza yazabilirler. Bir de bu yank kablo, önceki kiraclarn döneminde de vard. dedi.

CEZAYI KESENLERN ELLERN VCDANLARINA KOYARAK BU çFTN EVNE BAKMALARINI STYORUM

Cezay kesenlere seslenen Güne, Cezay kesenlere sesleniyorum! Ellerini vicdanlarna koyup bu yal insanlarn evlerine bir baksnlar. Evlerinde bir buzdolabndan baka bir ey olmayan bu insanlar nasl kaçak elektrik kullanabilir. Bata Cumhurbakanmz olmak üzere bütün devlet yetkililerimiz bu iki yal insanlarmzn yaad sknty görmelerini istiyorum. Yaadklar maduriyetin giderilmesini istiyorum. eklinde konutu.

BIRAKIN EKP GÖNDERMEY HçBR EY YAPILMADI

Yaklak 11 bin lira ceza kesilen faturaya yaptklar itirazn ret edildiini ve yaplan yanln düzelmesi için ekiplerin gönderilmesi isteinin geri çevrildiini belirten Güne, Ayn gün içerisinde iki ayr ceza faturas kesildi. Biri 6 bin 667 lira dieri de 3 bin 832 lira. Ceza olacak durumun da saat yannda bulunan yank kablolar olduunu söylediler. Bu bahsedilen kablolar 1996 ylndan beri vardr. Neden bugüne kadar bu yank kablolarn sknt olabileceini bize söylemediler? Bugüne kadar bu konuda bir uyar alm olsaydk kestikleri cezada hakl olabilirlerdi. Ancak kullanlmayan ve yank durumda olan kablolardan dolay 10 bin liradan fazla para cezas kesilmesi çok büyük bir hakszlktr. Yank kablolar üzerinden köprü atlarak kaçak elektrik kullanm iddias üzerine itirazda bulunarak dilekçe verdik. Dilekçede her eyi belirterek bir ekip gönderilmesini ve evi yerinde görülmesini talep ettik. Ancak brakn ekip göndermeyi hiçbir ey yaplmad. Üstüne bana gelen mektup ile sistem üzerinde cezann onay kabul edildii ve yürürlüe girdii belirtildi. Yaanlan bu maduriyetin giderilmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

BEN VE EM YALI OLDUUMUZ çM TEMEL HTYAçLARIMIZI DAH KARILAYAMIYORUZ

Kesilen cezann neden kaynaklandn dahi bilmediini belirten kirac Hasan Tetik, Kesilen cezann neden kaynaklanp kesildiini dahi bilmiyorum. Meselenin ne olduunu bile bilmiyorum. Kesilen bu cezay hiçbir ekilde ödeyecek gücüm yok. Ben ve eim yal insanlarz. Kendi ihtiyacmz bile zor karlyoruz. Yal olduumuz için elimizden hiçbir i gelmiyor. Kesilen cezay ödeyemeyeceim için artk beni cezaevine mi koyuyorlar yoksa baka bir ekilde mi alyorlar onlarn bilecei bir ey. Yani ben nereden o kadar paray getirip ödeyeceim. Yaadmz evi ve halimizi bunlar görmüyorlar m? Ben ve eimden baka kimimiz var bizim? htiyarlmzdan baka hiç kimsemiz yok. Bu skntmzn giderilmesini istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git