Yol eylemi!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Bulutçeker köyü sakinleri, bozuk yollarının onarılmadığı gerekçesiyle yolu araç trafiğine kapattılar.

Haberler 07.01.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnara bal Bulutçeker köyü yaknlarnda kurulan özel bir çimento fabrikasnn araçlarnn köy yolunu youn olarak kullanmasndan dolay yollarnn bozulduunu belirten köy sakinleri, irketin araçlarnn yolu kullanmasna izin vermeyeceklerini söyleyerek, yolu trafie kapattlar.

Konuyla ilgili daha önce ilgili makamlara müracaat ettiklerini ve çözüm bulamadklarn öne süren köy sakinleri, yaklak 20 köye ulamn saland yolu talarla kapattlar.

Köy sakinleri, irkete ait yaklak 60 kamyonun saat 03.00de balayp malzeme sevkiyat yaptn bu nedenle daha önce asfalt olan yollarnn bozulduunu ileri sürdüler.

Yolu asfaltlayacaklarn söylediler, asfaltlamadan brakp gittiler

Bozuk yol için birçok kuruma müracaat ettiklerini söyleyen Bulutçeker Köyü Muhtar Salih Emre, Köyümüz ötesinde yaklak 20 köy var ve hepsi bu yolu kullanyor. Beykoz Tepesi diye adlandrlan mevkide çimento fabrikas var. Bu fabrikaya ait 60 tane kamyon günde 2er kez Mardine çimento tayor. Daha önce yolumuz asfaltt ve çukurlar olumutu. Bozulan asfalt için Diyarbakr Büyükehir Belediyesine, Valilie, lçe Kaymakamlna bavurduk. Yol durumuna bakarak gerekli müdahaleyi yapacaklarn söylediler. Bunun üzerine gelen ekipler, yolun onarlamayacan, çözüm olarak asfalt sökeceklerini, yolu geniletip yeniden asfaltlayacaklarn ifade ettiler. Daha sonra Büyükehir Belediyesinden gelen ekipler buraya malzemeyi brakp gittiler. dedi.

irketin kamyonlar için alternatif baka bir yol yaplmasn istediklerini belirten Emre, Ya bu kamyonlara baka bir güzergh açsnlar ya da engel olsunlar. Sorunumuza bir çare bulunana kadar eylemimizi devam ettireceiz. Bu yolda öretmen ve örenci servisleri gidip geliyorlar. Sadece kamyonlara terk edecek halimiz yok. eklinde konutu.

Köy sakinlerinden Bahri Kaçan ise, kamyonlarn gürültüsünden geceleri uyuyamadklarn söyleyerek bu yolda kamyonlar istemediklerini dile getirdi.

Kamyonlarn güzergah köy içerisinden olmasn

130 haneli köylerinin çektikleri sknt ve zorluklara dikkat çeken smail Akçay, Kamyonlar, gece vakti saat 03.00ten itibaren gidip gelmeye balyorlar. Huzurumuz kalmam. Vallahi doum yapacak kadn hastaneye varmadan ölür. Yolumuzu yapn diyoruz, yapmyorlar. Kamyonlar bu yolu kullanmasnlar. Güzergahlar köy içi olmamas gerekir, yolumuzun yaplmasn istiyoruz. Bizi burada kuruna da dizseler bu kamyonlarn buradan geçmesine izin vermiyoruz. Okul araçlar bu yolu kullanamyor. Kamyoncular arac dier araçlarn üzerine sürüyorlar. Araç oförleri korkarak kendilerini kenarlara atyorlar. eklinde konutu.

Yaplan eylemin asl sebebinin çektikleri skntlar yetkililere duyurmak olduunu söyleyen Mustafa Akba, Bu eylemi yapmamzn asl sebebi, defalarca valilie, karakola, milli eitime gitmemize ramen kimse bize sahip çkmyor. Ne yapyorsak sesimizi kimseye duyuramyoruz. Bizler bir karar aldk ve bu kamyonlar buradan bir daha gidemeyecek. dedi.

Karakol komutan köylüleri tehdit ediyor iddias

Karakol yetkililerinin köylüleri tehdit ettiini iddia eden Akba unlar söyledi: Karakolumuz, özellikle karakol komutan her zaman köylüleri tehdit ediyor. Bu karakolun bir çkar m var? ayet bir çkar yoksa bu halkla dertleri nedir? Köye gelen kamyonlar tavuklarmz eziyorlar. Karakola ikyet ettiimizde tehdit ediliyoruz. Köyümüzün ilerisindeki köyde yol üstünde çadr kuruldu. Karakol onlar tehdit etti. Copla darp edildiler. Bu konuda ikayetçiyiz. Lütfen yetkililer buna bir çare bulsunlar.

Yetkililer sesimizi duysun

Yol kapama eylemine katlan köy sakinlerinden Ahmet Akba ise, Bu büyük araçlar yolumuzu mahvetti. Bir hastamz götüremiyoruz. Daha önce ahsi arabamzla ya da ambulansla 20 dakikada yetitirdiimiz hastay imdi bir saatte yetitiremiyoruz. Bu kamyonlar buradan kum tayorlar. Bizler buna kar deiliz. Fakat yolumuzu yapmadklar takdirde biz buna müsaade etmeyiz. Ondan dolay bugün burada yol kapama eylemi yapyoruz ve istiyoruz ki yetkililer sesimizi duysunlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git