Yol protestosu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 10 köyün sakinleri, görevlendirme yapılan dönemde başlanan yol asfaltlama çalışmasını seçimin ardından durduran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini protesto için yolu kapattı

Haberler 15.08.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde 10 köyün sakinleri, yol asfaltlama çalmasn durduran Diyarbakr Büyükehir Belediyesini protesto etti.

Büyükehir Belediyesine görevlendirme yapld dönemde yaklak 50 köyün ulamn salayan 30 kilometrelik yolun asfaltlanmas için çalma balatld, ancak çalmalar seçimin ardndan ödenek yetersizlii gerekçesiyle yarda kald.

Söz konusu yolu kullanan 10 köyün sakinleri, yolun tamamlanmasna yönelik taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle belediyeye tepki için araçlaryla yolu bir süreliine ulama kapatt.

DEOLOJ PENE TAKILMASINLAR

Kabasakal köyünden Ramazan nat, köylülerin adeta çile çektiini belirterek, öyle konutu:

Geçen sene kayyum döneminde yol yapmna baland. Yola ta döendi, sktrma yapld ama k artlarndan dolay çalmalar durduruldu. Seçimlerden sonra Büyükehir Belediyesi yönetimi HDPlilerin eline geçti. Seçimden sonra hiçbir çalma yaplmad. deolojik düünceler peine taklmasnlar. Milletin bu maduriyetini görsünler. Köy muhtarlarmz birçok kez Büyükehir Belediyesine durumu iletmesine ramen Bütçede para kalmad, yol yaplmayacak cevab ald.

Yol dolaysyla yaadklar maduriyetin giderilmesini isteyen nat, Büyükehir Belediyesi topu bakasna atmasn, halka hizmet etsin. Baka yerlere para var da bu yola m para yok? dedi.

Muhittin Ylmaz da Büyükehir Belediyesi bu yoldan sorumludur. HDPli belediyeyi protesto için yolu kapattk. Maduriyetimizi gidersinler. Kn hasta ve örencilerin sevkinde büyük sknt yayoruz. ifadelerini kulland.

HZMET BEKLYORUZ

Bereketli köyünden Mehmet Sddk Karada da 30 kilometre uzunluundaki yolun 50 köyün balantsn saladn aktararak, Bu yol içler acs durumda. Hamile ve hastalar hastaneye götürürken büyük sknt yayoruz. diye konutu.

Hasandere köyünden smail çelik de yolun asfaltlanmasn isteyerek, Halk belediyeden hizmet bekliyor. Biz onlardan insanlk adna hizmet bekliyoruz. Gitsinler ideolojilerini baka yerde yapsnlar. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git