Yoldaş'a 9 yıl 9 ay hapis!

Diyarbakır’ın Bismil ve Mardin’in Midyat İlçeleri'nde FETÖ’nün mahrem imamlığını yaptığı ve örgüte ait gaybubet evinin bulunduğu sokakta polislerce yakalandığı iddia edilen Mehmet Salih Yoldaş, 9 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı. Kararı istinaf eden Yoldaş’ın başvurusu reddedilerek mahkûmiyet hükmü oy birliğiyle onandı.

Haberler 28.07.2021 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda FETÖnün mahrem imamln yapt ve örgütün gizli haberleme a ByLock kulland iddia edilen Mehmet Salih Yoldan yarglanmas Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. ByLock kullancs olduunu inkr eden Yolda FETÖ üyesi olmaktan farkl mahkemelerde dava açlan 10 sank tehis ederek hakknda önemli bilgiler verdi.

LçE MAMI, SOHBET ABS VE AKTF BYLOCK KULLANICISIDIR

Sanklar bilgilerinde unlar kaydetti: Kod ad Yakuptur. Cemaatin içindedir. Kendisi öretmenlik yapar. FEM Dershanesi, EHDER ve Erkek Örenci yurtlarnn sorumlusu ve Bismil lçe abisidir. Nil Kolejindeki sohbetlerde bizlere abilik yapard. Örgütün eitim kurumlarnn para ilerinden de sorumluydu. Kurban bayram yaklatnda bizlerden para toplayp kurbanlar FETÖye balamamz istiyordu. Örgüt evlerinde sohbete katlan herkesi zorunlu olarak Zaman gazetesine abone yapar, paralarn da bizden toplard. lçe abilii yapan Salih Yolda, benim telefonuna ByLock programn indirdi. Sonra örgütün kararyla Mardine görevlendirildi. Ben de o tarihte ilçe ablal yapyordum. 15 Temmuz darbe giriiminden üç ay önce Midyat lçe abiliine getirildi. Listeme ByLock hesabn kendisi eklemitir. lçe abisi Yakup kod adl bu kii darbe giriiminden birkaç gün sonra beni arad ve Yardmna ihtiyacm var dedi. Bana Midyatta üç tane kz örenci olduunu, bunlarn kald evin çok acil boaltlmas gerektiini söyledi.

Sankla ilgili mahkemeye gönderilen MASAK raporuna göre, örgütün eitim kurumlarnda kt üzerinde ortaklk ve yönetici pozisyonunda çalt ve yine örgüte ait Banka hesaplar üzerinden youn bir para trafii ve hesap hareketlilii yaand bilgisi paylald.

KRPTO MAHREM MAM OLDUU DELLLERLE SABT

Sann el konulan telefonunun incelenmesinde ise aktif ByLock kullanc olduu, kullanc adnn salihyoldas ifresinin 21Askeri adnn da Yolda olduu tespit edildi. Sann bu kullanc ad ve ifresiyle yakalanan veya halen firarda olan çok sayda örgüt üyesiyle de mesajlat, sk irtibat halinde olduu belirlendi. Mahkeme tüm bu deliller nda, sann FETÖnün Bismil ve Midyatta ilçe abiliini yaptn, hain örgütün hiyerarik yaps içinde yer alp, kripto haberleme a By Locku aktif biçimde kullanarak gizliliini saladn belirtti. Mahkeme sann savunmasnn suçtan kurtulmaya yönelik olduu için itibar edilmediine dikkat çekerek, edindii bilgi, tecrübe ve örgütteki konumu itibariyle bu oluumun bir silahl terör örgütü olduunu bilecek durumda olduunu, buna ramen bu örgüte katlm göstererek örgütün sorumlu düzeyde sözde mahrem imam olarak görev yaptn vurgulad.

MAHKEME ALT SINIRDAN UZAKLATI

Örgüt adna para toplad, örgütün yayn organlarna abonelik için özel gayret sarf ederek örgüt üyelii suçunun unsuru olan fiil ve davranlarnn süreklilik, çeitlilik, younluk ve devamllk gösterdii sabit olduuna kanaat getirildi. Mahkeme bu nedenle alt snrdan uzaklalarak sann 9 yl 9 ay hapisle cezalandrlmasna karar verdi. Karar stinaf Mahkemesine tayan mahrem imam Yoldan bavurusunu inceleyen Daire verilen mahkmiyet kararnda hukuka aykr bir isabetsizlik görülmediinden itirazn reddiyle hükmün onanmasna oy birliiyle karar verdi.

Ana Sayfaya Git