Yöresel kıyafette Nevroz bereketi

Nevroz öncesi yöresel kıyafetlere yoğun ilgi

Haberler 18.03.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Nevroz öncesi yöresel kyafetlere talebin arttn belirten terzi Yasemin Süleymanolu, ekonomik krizden kaynakl genelde tek renk elbiselerin tercih edildiini söyledi.

21 Martta Balar ilçesinde bulunan Nevroz Parknda yaplacak kutlamalar için siyasi partilerin yan sra yurttalar da hazrlklarn sürdürüyor. Nevroza hazrlananlar, yöresel kyafet diken terzilerde sraya girdi. Youn ilgi nedeniyle terziler elbise yetitirmekte zorlanyor. Sur ilçesindeki Melik Ahmet caddesinde bulunan Lewend terzisi de Nevroz öncesi youn mesai harcyor.

8 MART VE NEWROZ YOUNLUU

letme sahibi Yasemin Süleymanolu, bu yl youn talep nedeniyle i younluklarnn arttn aktard. Mart ay younluklarnn 8 Mart Dünya Kadnlar Günü öncesi baladn ifade eden Süleymanolu, 20 yldr severek bu ii yaptn kaydetti. Kyafetlerin Kürt kültürünü yanstmas nedeniyle dikimlere ayr bir özen gösterdiini ifade eden Süleymanolu, Bu Mart ay hem yorucu hem de çok büyük bir mutluluktur bizim için. Mart ay etkinlikleri için herkeste bir kouturmaca, heyecan ve tela oluyor. Biz bu durumu her sene yayoruz. Burada dört kadn arkada çalyoruz. Onlarla beraber bu younluu karlyoruz diye konutu.

FYATLARI AAIYA çEKT

Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle alm gücünün dütüüne dikkat çeken Süleymanolu, buna ramen yöresel kyafetlere talebin youn olduunu ifade etti. Süleymanolu, Herkes bu kyafetleri alamyor artk. Ama yine de insanlar böyle bir kyafeti giymek için kendini zorluyor. nsanlar, alanlarda giymek istedii kimi kyafetleri fiyatndan dolay alamaynca çok üzülüyoruz. Fiyatlar aaya da çekiyorum. Yeter ki halkmz alanlar renklendirmek için Nevroza katlsn diye kaydetti.

Nevrozun kutland her yerden sipari aldklarn aktaran Süleymanolu, Geleneksel kyafetleri dünyann her yerine gönderiyoruz. Younluumuz yurtd için de var. Özellikle Nevroz öncesi çok sipari alyoruz. Bugün Diyarbakr halk da çok fazla sipari verdi. Bütün bir heyecanyla Nevroz gününü bekliyor dedi.

EKONOMK KRZ RENG ETKLED!

Bu yl en fazla sipari edilen kyafet türlerine de deinen Süleymanolu, unlar söyledi: Kürt kültüründe kyafetlerin çizgisi belli. nsanlar kendi renkleriyle ve motiflerle alanlara gidiyor. Kadnlar özellikle çiçekli motiflerin olduu kyafetleri tercih ediyor. Tal motifli kyafetler de var ama o Nevrozlarda çok tercih edilmiyor. Tal kyafetlerin tercih edilmemesi bizim iimizi de kolaylatryor. Bu yl çiçekli, tek renk ve rahat kyafetler tercih ediliyor. Alm gücü dümesinden dolay insanlar bu yl daha çok tek renk siparileri veriyor. O kyafetleri de renkli kemerlerle süslüyor. Erkeklerin kyafetlerinde de üç farkl model var. O da kiinin tercihine bal oluyor.

Ana Sayfaya Git