Yöresel yemekler turist görücüsü!

Diyarbakırlı kadınlar, yöresel yemekleri yabancı turistlere tanıtacak

Haberler 17.06.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn emeiyle üretilen kentin yöresel yemekleri, Keçi Burcunda yerli ve yabanc turistlere tantacak.

Belediye Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl, kadnlarn sosyal yaama katlmlarn ve istihdama destek salamak için birçok alanda çalmalarna devam ediyor. Büyükehir Belediyesi, çevre düzenleme çalmalarn tamamlayp kentin yeni kültür-sanat alanna dönütürdüü Keçi Burcunda kadnlar mutfakta ürettikleri yöresel yemekleri yerli ve yabanc turistlerin beenisine sunacak. Kentin gastronomisine katk sunacak olan projede, 30 kadnn ürettii tescilli yöresel yemekler Keçi Burcunda kurulacak stantlarda sat yaplacak. Proje sayesinde kadnlar, ailelerine ekonomik anlamda katk salayacak.

YÖRESEL YEMEKLER ETM BALADI

Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl, tescilli Diyarbakr yöresel yemekleri eitiminin startn kentte kadn alannda faaliyet yürüten sivil toplum kuruluu temsilcilerine, Kouyolu Parknda yer alan Hanmlar Lokali ve Spor Merkezinde yapt bilgilendirmeyle balatt. Düzenlenen bilgilendirme toplantsnda Keçi Burcunun ilevlendirilmesi projesi kapsamnda kadnlara verilecek olan yöresel yemekler eitimi ile ilgili bilgiler paylalarak, eitimlerden istifade etmek isteyen kadnlarn yönlendirilmesi istendi.

TESCLL DYARBAKIR YEMEKLER ETM

Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl, tescilli Diyarbakr yemekleri eitimine 100 kadn kabul edecek. Daha önce mutfak sanatlar eitimi alm 18-30 kadnlara öncelikli verilecek projede, kursiyerlere yöresel ürünlerin üretimi ve sunumu ile ilgili eitimler verilecek. Eitim sonunda tescilli Diyarbakr yemeklerini örenen 30 kadna, Keçi Burcunda yer tahsis ederek ürettikleri ürünlerin satna imkan tanyacak.

Ana Sayfaya Git