Yüreği yanık baba Erdinç: “Eğer gelirsen hakkım helal gelmez isen helal etmiyorum”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 744. gününde de devam ediyor.

Haberler 15.09.2021 - 06:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il bakanl önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnii 744. gününde de devam ediyor.

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP il binas önünde balatt oturma eylemi 744. gününde de sürüyor. Van Gürpnardan gelen Yusuf Erdinç, stanbulda 2015 ylnda hukuk bölümü örencisiyken iddiaya göre kandrlarak daa götürülen olu Mikail Erdinç için evlat nöbetinde eyleme devam ediyor. Evladn alsa da eyleme son vermeyeceini kaydeden baba Erdinç, teslim ol çars yapt. Erdinç, Olum için buraya geldim 2 yldr buradaym. çadr brakmayacam, tek çocuk dada kalsa da eylemi brakp gitmeyeceim, söz veriyorum. Olumu HDP kaçrd, getirip bana versin. Olum sen okumu bir adamsn, cahil deilsin sen kime güvenerek gidip Amerikaya askerlik yapyorsun. Buras Türkiye Cumhuriyeti, sen kendi devletin, bayran altnda nöbet tutmuyorsun gidip Amerikaya uaklk yapyorsun. Ben Kürtüm, inkar etmiyorum ama Amerikann da Kürtü deilim. srailin ua deilim, Türkiye Cumhuriyetinin Kürtüyüm. Sen gelene kadar bu çadr terk etmeyeceim. Eer gelirsen hakkm helal, gelmez isen helal etmiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git