Yürek Dağlıyor

Maddi zorluklar nedeniyle memleketleri Mardin'den ayrılarak Sakarya'nın Hendek ilçesine çalışmaya giden ve traktörün dereye yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden fındık işçilerinin yaşam hikayeleri yürek burktu.

Haberler 25.08.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryann Hendek ilçesinde 18 Austosta tarm içilerini tayan traktörün dere yatana devrilmesi sonucu yaamn yitiren 7 kiinin Mardindeki evlerinde yas sürüyor. Kazann okunu halen üzerilerinden atamayan aileler, taziyeleri kabul ediyor.

Kz ile hayatn kaybeden 6 çocuk babas Faruk Bozun, çocuklar için balarn sokacaklar daha iyi bir ev yapabilmek, Bahar çaatayn yeniden okula dönebilmek, çiçei çapatn da eine evlerinin kirasn ödemede destek olmak amacyla fndk toplamaya gittii örenildi.

- Aile piman olmu

Kazada ei ve kzn kaybeden, 4 çocuu da yaralanan Leyla Boz, AA muhabirine yapt açklamada, 15 gün önce ei ve çocuklaryla fndk toplamaya gittiklerini belirterek, Ben çadrda kalyordum, onlara yemek yapyordum. Vefat eden kzm Gülistann eli yara olmutu, öyle ilerde çalmad için. Oradaki yaam art çok zordu. Eim gittiimize piman olmutu. çavua, Hesabm kes, çocuklarm perian ettim, döneceiz. dedi ama ksmet olmad, hep birlikte dönemedik. 2 odal evde yayoruz. Kocamn bize ev yapma hayali vard çocuklarmzn gelecei için ama hayali yarm kald. çok zor geçindiimiz için fndk toplamaya gittik. diye konutu.

Einin hayali olan evin yetkililerin ve hayrseverlerin desteiyle yaplmasn isteyen Boz, çocuklarmn ban sokacak bir evi olsun. Eim gitti, bari gözü arkada kalmasn. dedi.

Bozun aabeyi çetin Boz da kazay duyduklarnda ykldklarn dile getirdi.

Traktörün freninin bozuk olduunu örendik. diyen Boz, unlar söyledi:

Yetkililere sesleniyorum, buna el atsnlar. hmalleri aratrsnlar. Artk böyle aclar yaanmasn. Bu iddia doruysa gerçekten bu bir faciadr. Bizim bamza geldi canmz yand bakasnn can yanmasn. Cumhurbakanmza, Babakanmza, Valimize, Kaymakammza sesleniyorum; Allah raz olsun u ana kadar bize sahip çktlar, bundan sonra da sahip çkmalarn istiyoruz.

- Yeniden okula dönmek için fndk toplamaya gitmi

Kaza sonucu kz Bahar (15) ile ei Bedran çaatay (54) kaybeden ükran çaatay ise maddi durumlar kötü olduu için fndk toplamaya gittiklerini, eini ve kzn kaybetmenin acsn yaadn dile getirdi.

Bedran çaatayn kz Zozan çaatay da maddi durumlar kötü olduu için kz kardeinin okuyamadn belirterek, Kardeim okumay çok seviyordu. Maddi durumdan dolay okuldan almak zorunda kaldk. Hep diyordu, Beni okuldan çkarmayn, ben okumak istiyorum diye. Okul masraflarn çkarmak için fndk toplamaya gitti. Bu yl tekrar okula dönecekti. diye konutu.

Babalarnn kendilerine baktn ancak artk kendilerine bakacak kimsenin kalmadn aktaran çaatay,

10 kardetik. Babam hamallk yaparak hepimize bakyordu. Beni bu yama kadar okuttu. Ben, çocuk geliimi mezunuyum. çalarak kardelerime bakmak istiyorum. Bunun için yetkililerden bir i istiyorum. diyen çaatay, bu konuda kendisine yardmc olunmasn istedi.

Olu Mehmet çaatay, traktörün frenlerinde sorun olduunu, bu nedenle kazann meydana geldiini söyledi.

- Eine kirada destek olmak istemi

Kazada hayatn kaybeden çiçei çapatn ei brahim çapat ise einin ev kirasna yardm etmek için fndk toplamaya gittiini belirtti.

Kendisinin inaatlarda çaltn, kazancnn ailesinin geçimini salamaya yetmediini dile getiren çapat, öyle konutu:

Eim bana, Aile bütçesine yardmc olmak için ben de fnda gideyim. Kzm ve olum da okul harçlklarn çkarmak için anneleriyle gitmek istediler. Ben de buna kar çktm fakat eim ve çocuklarm gitmek için diretince kendilerini kramadm. lk defa fndk toplamaya gittiler. Bu kaza olmasayd ben ve olum da bayramdan önce gidecektik.

Einin öldüüne hala inanamadn ifade eden çapat, Ben inanamyorum. Sabahlar kalkyorum odalara bakyorum ama eim yok. çocuklarm yanmda. Onlar bana emanet. Onlarn sayesinde imdi ben ayaktaym. Bunlar da olmasayd ben yklrdm zaten. dedi.

çapatn kz Halise çapat ise annesini çok özlediini, annesinin öldüüne inanamadn dile getirdi.

Sakaryann Hendek ilçesine bal çamlca beldesinde 18 Austosta fndk içilerini tayan traktörün yol kenarndaki dere yatana devrilmesi sonucu 3ü çocuk 7 kii hayatn kaybetmi, 9 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git