Yürek yakan görüntüler!

Çınar'da pirinç ekimi için kullanılan gölet kuruyunca, binlerce balık telef oldu. Görüntüler yürek sızlatırken, olay tepki gördü.

Haberler 28.09.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesine bal Klçkaya Mahallesinde bulunan göl, prinç ekimi için kullanlmas üzerine balçklat. Balçklaan gölde telef olan binlerce baln görüntüsü yürek szlatrken vatandalar sorunun çözümü için yetkili kurumlardan yardm talep etti.

GÖLET KURUYUNCA

Olay, Diyarbakrn çnar ilçesinden 70 kilometre uzaklkta bulunan Klçkaya Mahallesinde yaand. Edinilen bilgilere göre, mahalle sakinleri pirinç tarlasn sulamak için göletteki suyu kullannca gölet balça dönüerek burada bulunan binlerce balk telef oldu. Vatandalar balklarn bu ekilde heba olmasna dayanamadklarn aktararak, problemin biran önce giderilmesini istedi.

Ahmet çiftçi isimli vatanda, göleti pirinç sulamak için kullandklarn belirterek, Pirinç sulandktan sonra kuraklk yaanyor fakat içerisindeki balçk temizlenmiyor. Burada bulunan gölette sadece biz deil çevredeki bütün vatandalar buraya gelip balk bile tutuyorlar. Yetkili kurumlardan ricamz konu ile ilgili gereini yapmalarn ve burada halen az bir miktar kalan sudaki balklarn kurtarlmas için gereinin yaplmasn istiyoruz dedi.

BNLERCE BALIK TELEF

Göletin vatandalarn geçim kayna olduunu belirten Yakup Ermi de Burada kurumu bir göletimiz var. Bu göletin kuruma nedeni ise pirinç sulamadan kullanlmas ve suyun çekilmesinden kaynakl gölet balçk halini alyor. Sizlerin de gördüü gibi birçok balmz burada telef oldu. Telef olan balklar burada ve çevrede oturan vatandalarn pirinç gibi geçim kaynadr. Tarm ve Orman Bakanlndan ricamz bir an önce bu konu ile ilgili gereini yapmalardr diye konutu.

Ana Sayfaya Git