Yurt sıkıntımız yok!

Diyarbakır’da geçmişten bugüne öğrenci yurtlarının geldiği nokta hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır İl Müdür Metin Yılmaz, Diyarbakır’da öğrenci barınma sorununun olmadığını söyledi.

Haberler 20.09.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kredi ve Yurtlar olarak Diyarbakr genelinde 7 bin 500 örenci kapasiteye sahip olduklarn belirten Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakr l Müdür Metin Ylmaz, en az 5 yla kadar kendilerine bavuran tüm örencilerin barnmalarn salayabileceklerine dikkat çekerek, Diyarbakrda örenciler için barnma sorununun söz konusu olmadn dile getirdi.

Diyarbakrda toplam 5 yurdun kendilerine bal olarak hizmet verdiklerini söyleyen Ylmaz, bu yurtlarn 2 bin 700 kapasiteli 3ünün kz yurdu ve ikisinin ise erkek yurdu olduunu ifade etti.

Yurttaki odalarn içinde baza, tuvalet, banyo, çalma masas ve buzdolab bulunduunu dile getiren Ylmaz, tek kiilik ve 2-3 kiilik olan bu yurtlarn hizmetleriyle tamamen bir otel gibi modern hizmet verdiini kaydetti. Ziya Gökalp Kz örenci yurdunun birçok örencinin tercihi haline geldiini ifade eden Ylmaz, 810 kapasiteli olan yurdun hijyenik ve rahat olduuna dikkat çekti.

Otel konforunda yurt!

Halid Bin Velid erkek örenci yurdunun ise son derece modern bir yurt olduuna vurgu yapan Ylmaz, 15 yllna kiralanm olup bir otel kadar konforlu olan yurdumuz, bin 20 kapasiteye sahiptir. Son derece modern yurtlar ina edip örencilerimizin hizmetine sunduk. Daha önceleri örenciler ilkel koullarda yurtlarda kalrlard. Ancak imdi otel konforunda yurtlar hizmete sunduk. dedi.

Örenci ailesine yük olmayacak

Yurdun güzel ve rahat olmasnn örencinin eitimine ve baarsna yansdn belirten Ylmaz, Günde 2 öün yemek yardm yapyoruz. Krediler, cumhurbakanmzn talimatyla 470 TLye çkt. Örencilerimiz, maddi durumuna göre karlksz burs veriyor. Dier bize müracaat eden tüm örencilere kredi yurtlar kurumu olarak örenim kredisi veriyoruz. Bir örenci ailesinden hiç para almadan eitimini sürdürebilirler. ifadelerini kulland.

Örenciler için sosyal ve kültürel faaliyetlere deinen Ylmaz, bu faaliyetler içinde kiisel geliim eitim programlar, atölye çalmalar, Ebru kursu, Kuran- Kerim ve Arapça kurslar gibi onlarca kurs ve eitim programlarnn yurt içinde yer aldn söyledi.

Yabanc kesinlikle giremez!

Üniversiteden yurda dönen bir örencinin tüm zamann dolu dolu geçirebilecei aktivitelerin hazrlandna dikkat çeken Ylmaz, Ailelere sesleniyorum, bizim yurtlarmz güvenli yurtlardr. Örenciler, parmak izi sistemiyle yurda girip, yemei dahi parmak izi sistemiyle yer. Kesinlik bir yabanc yurda giremez. Yurtta giri ve çk saatlerimiz var. Hafta için saat 22.00ye kadar örenci yurtta bulunmak zorundadr. Onun dnda hafta sonu saat 23.00e kadar yurda girmek zorundadr. Aksi takdirde hakknda tutanak tutulur ve disipline sevk edilir. eklinde konutu.

Örenci, vatanna ve milletine sadk olmal

Devletin örencilerimize uzatt scak elinin havada kalmamas gerektiini söyleyen Ylmaz, Her örencinin devlete olan maliyetinin ne kadar olduu bilinmeli. Örenci ona göre vatanna, milletine sadk bireyler olarak eitimini baar ile tamamlamaldr. Güneydouda olup bitenleri görüyoruz. Surda neler yaandn gördük. Örencilerin bunu kesinlikle göz ard etmemesi gerekiyor. diye konutu.

Kz örencilerimizi Üniversiteye tayacaz

Ylmaz konumasnn devamnda Dicle üniversitesinde 100 dönüm arsa aldk. Üniversitenin iç ksmndaki 100 dönümlük arsa üzerine birkaç ylda bitecek ekilde 2 bin kiilik bir yurt yapmay düünüyoruz. Bu yurda dier kz yurtlarnda bulunan kz örencilerimizi yerletirmeyi düünüyoruz. Kzlarmz üniversitenin iç ksmna yerletirmeyi düünüyoruz. Eer bu tamamlanrsa, Diyarbakrn 15 yllk barnma sorunu ortadan kalkm olur. dedi.

Manevi rehberler örencilerin yannda

Ylmaz, Türkiye genelinde Diyanet leri Bakanl tarafndan Kredi ve Yurtlar Müdürlüklerine Türkiye genelinde 204 manevi rehber görevlendirildi. Örencilerimizin manevi yönden gelimelerine katkda bulunmak amacyla yurtlarmza bulunmaktadr. uan bizim yurdumuzda da 2 bayan bir erkek manevi rehberler bulunup örencilerimize manevi ve dini yönden yardmc oluyorlar. ifadelerini kulland.

2 ylda yüzde 100lük bir gelime

Ylmaz son olarak, Cumhurbakanmz yurtlara bavuran örencileri geri çevrilmemesi ve kaytlarnn yaplmas gerektii talimatn vermesi üzerine Kredi ve Yurtlar Kurumu genel müdürlüü bünyesinde kiralama sistemine geçildi. Türkiye genelinde Cumhuriyet tarihinden bugüne 400 bin olan örenci kapasitesi, 2 ylda 650 bine ulat ve bu oran ylsonunda 750 bini bulacak. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git