Yürüme engelli Akın'ın 3 tekerlekli bisikletle zorlu eğitim yolculuğu

Diyarbakır’da, 'Escobar sendromu' tanısı koyulan yürüme engelli oğlu Akın Aydar'ı (10) her sabah sırtında taşıyarak, 3'üncü kattan indiren ve 3 tekerlekli plastik bisiklet ile okula götüren Vasfiye Aydar (31), "Kiminin koltuğu kırılıyor kiminin tekerleği kırılıyor. Ayda bir bisiklet almak zorundayım. Elimden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyorum" dedi.

Haberler 17.09.2021 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Kayapnar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde annesi ve 2 kardeiyle yaayan, doutan Escobar sendromu tans koyulan Akn Aydar, sa ayan ve ellerini tam olarak kullanamyor. htiyaçlarn tek bana karlayamayan ve elleri yar açk olan Aydar, her eye ramen okula gitmekten vazgeçmiyor. Huzurevleri lkokulu örencisi Aydar, geçen yl takdir belgesi alarak 3üncü snfa geçti. Okula gitmeyi çok seven ve doktor olmak isteyen Aydar, yüz yüze eitimin balamasyla tekrar okuluna kavutu. Akn, asansörü olmayan apartmanlarnda her gün annesinin srtnda 3 kat indikten sonra kullanabildii sol ayayla 3 tekerlekli plastik bisikleti ile 1 kilometre uzaklktaki okuluna gidip geliyor.

KMNN KOLTUU KIRILIYOR KMNN TEKERLE

Her ay bir bisiklet almak zorunda kaldn söyleyen Vasfiye Aydar, bütün zorluklara ramen olunu hiçbir eyden mahrum brakmak istemediini belirtti. Olunun engelli maayla geçindiklerini kaydeden Aydar, unlar söyledi:

Hastanelere götürdük. Bu çocuk ameliyat olamaz, olsa da yine tekrar böyle olacak dediler. Yürüyemiyor, lavaboya gidemiyor. Elini tam kullanamyor. Her ihtiyacn ben karlyorum. Okulundan geri kalmasn istemedim. O da her normal çocuk gibi yaantsna devam etsin istedim. Hiçbir ey içinde kalmasn. Elimden gelene kadar da olumun içinde bir ey brakmayacam. Akülü araba istiyorum ama alamyorum. Onun engelli maayla ancak geçiniyoruz. Kira veriyorum. Onun dnda 2 çocuum daha okuyor. Özellikle kn çok zorlanyorum. Hem fatura hem kira zor oluyor. Önemli olan para deil. Benim sevgim de gücüm de ona yeter. Büyüdükçe bisiklet kullanlamaz hale geliyor, dayanmyor. Kiminin koltuu kiminin tekerlei krlyor. O kadar yolda git gel krlyor. Ayda bir bisiklet almak zorundaym. Ayrca yerlerde gezmesin, diye evin içinde de bir bisikleti var. Okula rahat gidip gelmesini istiyorum. Onu srtmda deil bamda da tarm. Akn her yere bu bisikletle gidiyor. Ekim aynda 11 yana girecek. Elimden geldii kadar olumu hiçbir eyden mahrum brakmak istemiyorum.

Ana Sayfaya Git