Yürümek İstiyor

Diyarbakır'da 10 yıl önce yakalandığı fil hastalığı (lenfödem) sebebiyle eve mahkum yaşayan Nebahat Ateş, sağlığına kavuşup çocuklarıyla yürümeyi hayal ediyor.

Haberler 16.08.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde 65 metrekarelik evde yaamn sürdüren 52 yandaki Ate, ei ile dondurma imalat yaparak 7 çocuklarnn geçimini salarken 10 yl önce rahatszland.

Fil hastal tehisi konulan Ate, günden güne bacaklarnn imesi ve kilosunun artmas nedeniyle yürümekte ve oturduu yerden kalkmakta dahi güçlük çekmeye balad.

Rahatszl nedeniyle 188 kilograma ulaan ve ayakta duramaz hale gelen Ate, salna kavumak için destek bekliyor.

Atein en büyük hayali çocuklarnn elinden tutup yürüyü yapmak.

- Beni bu halden kurtarn

Ate, hastalnn ilk zamanlarnda biraz hareket edebildiini ancak zamanla hareket edemez hale geldiini söyledi.

Eve mahkum kaldn dile getiren Ate, 3 çocuumun da rahatszl var ve onlara bakamyorum. Onlarn da boynu bükük kalm. Sürekli gelip bana, Anne hastasn, çaresi yok mu? diye soruyorlar. Ben de herkes gibi çocuklarmla oturmak ve yürümek istiyorum. Ayaa kalksam, çocuklarmn elini tutup, yürüsem yeter, baka bir ey istemiyorum. dedi.

Ate, hareketsizlik nedeniyle bel ft olduunu, safra kesesindeki ta nedeniyle sanc çektiini dile getirerek, Allah rzas için bana yardm edin. Beni bu halden kurtarn. diye konutu.

- Tekrar eski günlere dönmek istiyoruz

Atein ei Veysi Ate de einin yan sra 7 çocuundan Uur Atein (30) izofreni hastas olduunu, 24 yandaki olu Süleyman Atein (24) de beyninde kist bulunduunu ve sara hastas olduu, 18 yandaki olu Numan Atein (18) ise geçirdii ameliyat sonucu bir gözünü kaybettiini, dier gözünde ise yüzde 60 görme kayb bulunduunu belirtti.

Ei ve çocuklarna bakt için artk çalamadn anlatan Ate, olunun bakm için devletin verdii yardmla geçimlerini saladklarn aktard.

Ate, eini 10 yldan bu yana sürekli hastanelere götürdüünü kaydederek, maddi durumu elvermedii için tedavi için baka ehirlere gidemediklerini söyledi.

Einin tedavisi için destek beklediklerini anlatan Ate, Eim sabaha kadar yatmyor, ac çekiyor. çocuklarmn hepsinin psikolojisi bozuldu. Eimin eksikliini hissediyoruz. Eer bu halde olmasayd o çocuklarmza bakard, ben de çalrdm ve daha iyi bir evde yaardk. Eimi seviyorum o benim çocuklarmn annesi. Tekrar eski günlere dönmek istiyoruz. çocuklarma hem annelik hem de babalk yapyorum. Gün geçtikçe daha da kötü oluyor. Eimin iyilemesini istiyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git