Yürümeye hasretti, kalp kasının inceltilmesiyle sağlığına kavuştu

Konya'da gittiği hastanede tesadüfen doğuştan kalp kası kalınlaşma rahatsızlığı olduğunu öğrenen Basri Gülhan (42), Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nde anjiografik yöntemle kalp kasının inceltilmesiyle sağlığına kavuştu.

Haberler 03.03.2022 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyada yaayan Basri Gülhan, gittii hastanede yaplan tetkiklerle, doutan kalp kas kalnlamas rahatszl bulunduunu örendi. Tehisin ardndan, kardiyoloun önerisiyle ilaçlarla tedavisine devam eden Gülhan, bir süre sonra Diyarbakr Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde görevli Kardiyolog Prof. Dr. Hakk imeke ulat. Diyarbakra gelen Gülhan, Prof. Dr. imeke muayene oldu. Bir gün sonra da Prof. Dr. imekin anjiyografik yöntemle müdahale ettii Gülhan, açk ameliyata gerek kalmadan salna kavutu.

MD çOK YYM, DAHA DA Y OLACAIM

Hastaln tesadüfen örendiini belirten Gülhan, Yemek bile yiyemiyordum. Bu ekildeydim, Konyada hastaneye gittim. Tehisi koydular, ben de doktor arama çabasna girdim. Dicle Üniversitesindeki hocay gördük. Geldik buraya sonra ilemler bitti, imdi çok iyiyim. Daha da iyi olacam tahmin ediyorum. Yürüyemiyordum. u an salkl bir ekilde ac hissetmeden yürümeye baladm. Uzun bir süredir hasretle beklediim ana kavutum dedi.

BU HASTALIK çN CDD BR SER YAKALADIK

Kardiyolog Prof. Dr. Hakk imek, hastann kalp kas ileri derecede kalnlat için kalbin kan vücuda pompalamasna engel oluturduunu belirterek, Kalp kapanda darlk varm gibi kalnlaan kalp kas, kalbin önünde engel oluturuyor. Eskiden cerrahi tedaviyle göüs yarlarak kalbin içindeki kalnlam kalp tabakas ameliyatla alnrd. Son zamanlarda anjiyografik yöntemle o bölgeye girerek kalbin çk yolunu besleyen damar tespit edip darln da ortadan kaldryoruz. Daha önce de Sivas, Malatya, Gaziantep, Ankara ve stanbuldan gelen hastalarmz oldu. Bu hastalk için ciddi bir seri yakaladk diye konutu.

BATI LLERNDEN HASTA GELDKçE SEVNYORUM

Bat illerinde yaayanlarn da tedavide, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesini tercih ettiini söyleyen Prof. Dr. imek, öyle konutu:

Hastalarmzn bölge ve ehir fark gözetmeksizin, kaliteli salk hizmeti alabilecekleri bir merkeze ve ehre bavurmalar bizim ve ülkemiz için gelimilik farknn olmas önemli. Böyle Bat illerinden hastalar geldikçe kendim ve tp fakültem adna sevinç duyuyorum. Hastamza dün baarl bir müdahalede bulunduk. Tespit ve tedavi yöntemini ayn seansta uyguladk. Uzaktan geldii için ikinci defa gelmesinler diye hem o bölgeyi besleyen damar tespit etme hem de tedavi aamasn birlikte uyguladk. Kan deerlerini bekliyoruz, normale dümü olacak o deerlerde hastamz taburcu etmeyi düünüyoruz. Hastamz salkl ve mutlu.

Ana Sayfaya Git