Yüzler güldü

Türkiye'de koronavirüs risk haritasında düşük riskli iller arasında yer alan Diyarbakır'da kontrollü normalleşmeye birlikte, uzun süredir kapalı olan restoran, kafeterya, pastane ve kıraathane gibi işletmeler yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeye başladı. Normalleşme öncesi hazırlıklarını tamamlayan işletmeler müşterilerini ağırlamaya başlarken, kimi işletmelerde sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmasına başladı. İşletmelerin çoğunluğu da yeni süreçle birlikte evlerinde olan personeli geri çağırmaya başladı.

Haberler 03.03.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kontrollü normalleme süreciyle restoran, kafeterya, pastane, kraathane ve çay bahçesi gibi iletmeler yüzde 50 kapasiteyle vatandalarn hizmetine açld.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk deerlendirme haritasna göre, düük riskli iller arasnda bulunan Diyarbakrda kontrollü normalleme sürecine geçilmesiyle sabahn erken saatlerinden itibaren özellikle cier kebab ve kahvalt hizmeti veren iletmelerde younluk yaand.

Kentte uzun bir arann ardndan hizmet vermenin mutluluunu yaayan iletmeler, güne erken balayarak müterilerine en güzel hizmeti verebilmek amacyla i yerlerini temizledi.

Yeni sürece göre iletmelerini düzenleyen esnaf, kentte 07.00-19.00 saatlerinde yüzde 50 kapasiteyle müterilerine hizmet verebilecek. Merkez Sur ilçesinde de vatandalar, cier kebab ve kahvalt hizmeti veren iletmelerden koronovirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda alnan tedbirlerle hizmet ald.

Diyarbakr Lokantaclar, Kebapçlar ve Tatlclar Odas Bakan Haim Elkaan, hükümetin dün ald karar memnuniyetle karladklarn söyledi.

Süreci iyi deerlendireceklerini belirten Elkaan, Valimizin görüleri dorultusunda maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarna uyacaz. Müteri almlarnda yüzde 50 kapasiteyi salayacaz. Bu konuda hazr olduumuzu dile getiriyoruz. Esnafmzla dün geceden beri telefon younluu yaadk. Herkes bir umut ve sevinç içinde. diye konutu.

SALGININ BTMESN STYORUZ

Tarihi Sur ilçesinde yaklak 30 yllk cier kebab ustas smail Kaplan da salgn sürecinden dolay kapal olan i yerlerini açtklar için sevincini dile getirdi.

Bugün açtklar i yerlerine müterilerinin geldiini aktaran Kaplan, Müterilerimiz cierimizi özlemi. Kapal olduumuz sürede madur olduk. Salgnn bir an önce bitmesini istiyoruz. imizin eski günlerdeki gibi olmasn arzu ediyoruz. dedi.

AYLAR SONRA CER YEMEK çOK Y GELD

Restoranlarn açlmasyla sabah erken saatte cier kebab yemeye geldiklerini dile getiren Aziz Ünal, Diyarbakrda sabah kahvaltsn cier kebabyla yapmay çok sevdiini söyledi. Ünal, Özlediimiz için ilk i olarak cier kebab yemeye geldik. Aylar sonra cier yemek çok iyi geldi. nallah bu salgndan kurtuluruz. Tüm sürecimiz bu ekilde geçer. ifadelerini kulland.

Sur ilçesinde esnaf Kadri Önalan, dünyay etkisi altna alan salgndan dolay birçok kii gibi kendilerinin de madur olduunu belirtti.

Müterilerini ve ilerini özlediini ifade eden Önalan, Süreçten dolay çalan saylarn azalttk. Bu han eskiden dolup taarken imdi eskisi gibi deil. Hazrlklarmz yaptk ve i yerimizi açtk. Müterilerimize kavutuk, ama eski süreci yakalamak zor gibi. Tekrar eski günlerimize dönmek istiyoruz. diye konutu.

Önceki yl kazandmz pandemide iade ettik

Enaflardan Mustafa Avclar, yaklak 3,5 aydr kapal olduklarn belirterek, Önceki yl kazandmz pandemide iade ettik ve u an çok büyük bir zarardayz. u an kendi çalanlarmzla tekrar balayacaz. leriki dönemde nasl olacak, ne olacak bilemiyoruz. Bu hastaln bir an önce bitmesi lazm. Bu da bizlerle alakal bir ey. Temizlie dikkat edeceiz, mesafeyi koruyacaz. Bundan baka yapacak bir ey yok. Geriyi artk unutalm diye konutu.

Personeli madur etmemek için

Yeniehir ilçesi Ofis semtinde kraathane iletmecisi Fahri Ate de normalleme kararyla bir nebze de olsa çarklarnn döneceini ifade ederek, çalanlarn ii çardn söyledi. Ate, imiz younlar. Elemanlar gelip çalr. Evlerine ekmek götürürler. Bu süreçte eleman çkardm. Yanmda 10 kii çalyordu. Bu alan komple çay bahçesiydi. Günü birlik seyyar sat yapyorduk. Onlar madur etmemek için bir gün 5 içi dier gün 5 içi çaltryorduk. Onlar madur etmemek için elimizden gelen her eyi yaptk. Bu süreç iyi oldu. Elemanlarmz hepsi geri geldi. u an hepsi çalyor. Bundan sonra inallah halkmz daha da tedbirli olacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git