Yüzleri Onlar Gülderecek

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, Kurban Bayramı dolayısıyla, terör mağduru aileler ve diğer ihtiyaç sahiplerine çeşitli desteklerde bulunarak, yüzlerini güldürecek.

Haberler 28.08.2017 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK yandalar tarafndan katledilen Yasin Börü ve arkadalar adna Yasinler kurban eti datmaya devam ediyor sloganyla da yardm yaplacak

Diyarbakrda, Kurban Bayram öncesinde tüm hazrlklarn tamamlayan sivil toplum kurulular (STK), yapacaklar yardmlarla Suriyeli snmaclar, terör maduru aileler ve dier ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek.

Her yl bayramda çok sayda aileye ulaan sivil toplum kurulular, bu sene de tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine çeitli desteklerde bulunmak üzere çalmalarn tamamlad.

Sivil toplum kurulular, belirledikleri Suriyeli snmaclar, terör maduru aileler ve dier ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayram dolaysyla çeitli yardmlar yapacak.

Umut Kervan nsani Yardm Vakf Diyarbakr l Bakan Sddk Furkan, hedeflerinin on binlerce aileye kurban eti ulatrmak olduunu söyledi.

Evlerine aylarca veya yllarca et girmeyen insanlara et ulatracaklarn belirten Furkan, Yardm komisyon ekiplerimiz tarafndan aileler tespit edildi. Hazrlklarmz tamamladk, bayram günü kurbanlarmz kesip ailelere ulatracaz. diye konutu.

- Yasinler et datmaya devam edecek

Kentte 3 yl önce Kurban Bayramnda ihtiyaç sahiplerine et datrken terör örgütü PKK yandalar tarafndan katledilen Yasin Börü ve arkadalar adna çalma yapacaklarn anlatan Furkan, unlar kaydetti:

Geçen yl olduu gibi Yasinler kurban eti datmaya devam ediyor sloganyla çalmamz devam edecek. Bu sloganla Türkiyenin tüm bölgelerinde ve dünyann belirli ülkelerinde faaliyetler yürüteceiz. 10 binin üzerinde yoksul aile tespit ettik. Hiçbir ayrm yapmadk. Bizim için mühim olan o ailenin madur olmasdr. Hayr sahipleri bu konuda duyarl olsunlar. Belki evimizde her gün veya çou günler et yiyoruz. Ama baz insanlar sadece, ylda bir götürmü olduumuz kurban etini yiyor.

- Binlerce aileye yardmlarmz ulatracaz

Özgür-Der Diyarbakr ube Bakan Süleyman Nazlcan da hem kentteki ihtiyaç sahiplerini hem de Suriye, Gazze ve Afrikadaki Müslümanlar bayramda sevindireceklerini belirtti.

Kurbandaki asl gaye Allahn emrettii bir emri hakkyla yerine getirmektir. Bizler sahip olduumuz imkanlar mazlum kardelerimizle paylaarak en azndan o birliktelii salyoruz. diyen Nazlcan, binlerce aileye yardmlarn ulatracaklarn bildirdi.

Özellikle terör olaylar srasnda birçok aileye sivil toplum kurulularyla yardmlar yaptklarn dile getiren Nazlcan, Hamdolsun bu olaylar sona erdi. Terör maduru ailelere yardmlarmz ulatrmaya devam edeceiz. dedi.

mkan sahibi vatandalarn da yardmda bulunmas gerektiini vurgulayan Nazlcan, bu ve benzeri bayramlarn Müslümanlarn birliine vesile olmasn diledi.

Nazlcan, nallah birlikte güzel yarnlara gideriz. Duyarl bütün kardelerimizin desteiyle ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarn ulatracaz. ifadelerini kulland.

Diyarbakr nsani Yardm Dernei Bakan Veysi çiçekli ise Kurban Bayram için tüm hazrlklarn tamamladklarn, özellikle yetim ve terör maduru ailelere younlaacaklarn dile getirdi.

Topladklar kurban hisseleriyle binlerce aileyi sevindireceklerini anlatan çiçekli, bayram öncesi 602 yetim çocuk ve annesine de giyim yardm yaptklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git