Yüzleri onlar güldürdü

Diyarbakır'da Kovid-19 ile mücadelede Sağlık Bakanlığı koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan ve 6 bini aşkın kişiye sağlık hizmeti sunan ekipler, normalleşme sürecinde de "Evde kal" çağrısına uyanları yalnız bırakmıyor

Haberler 12.06.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda vatandaa hizmet sunan salk personelinden oluan Vefa Sosyal Destek Grubu ekibi, normalleme sürecinde de çalmalaryla yüz güldürüyor.

Salk Bakanl koordinesinde salk müdürlüklerince oluturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, Türkiyenin salgn mücadelesine gerek sahada gerekse de salk kurulularnda yürüttükleri özverili çalmalarla büyük katk salamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Diyarbakrda görev yapan 118 ekip, 17 ilçede 7 gün 24 saat esasyla sokaa çkmalar kstlanan 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl bulunan vatandalarn salk ihtiyaçlarnn giderilmesi için hizmet sunuyor.

Vatandalarn ilgili hatlara yapt ihbarlar üzerine harekete geçen ekipler Evde kal çarsna uyan 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl olan kiilerin ihtiyaçlar dorultusunda salk hizmetini normalleme sürecinde de ayaklarna kadar götürüyor.

VATANDAIN SALIK HZMET TALEB KARILANIYOR

Balar lçe Salk Müdürü Serkan Salam, Bakanln koordinasyonuyla hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu ekibi, Türkiyenin her yerinde olduu gibi Diyarbakrda da en güzel ekilde çalma yürüttüünü söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda evde tek bana yaayan, ihtiyaçlarn karlayacak yakn bulunmayanlar için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde oluturulan ekiplerin hizmetini sürdürdüünü dile getiren Salam, vatandalardan gelen talepler deerlendirilerek ekiplerce karlandn aktard.

Salam, hastalara pansuman, sonda deiimi, enjeksiyon, muayene hizmetleri olmak üzere gereken hizmetin ekiplerce verildiini dile getirerek, sahaya çkan ekiplerin bu hizmetlerin yerine getirilmesinde görev aldn, yüzlerce kiiye salk hizmetinin ulatn aktard.

22.00YE KADAR EKPLERMZ DIARIDA HZMET VERYOR

Ekipte görev alan Uzman Dr. Ouz Saraçolu, hastalardan gelen talepler dorultusunda harekete geçtiklerini belirterek, genelde kronik hastalarn ilaç taleplerini karladklarn, yeni gelien ikayetleri deerlendirdiklerini, uygun görüldüü takdirde evlerine giderek hastann muayene ve tedavilerini yaptklarn aktard.

Saraçolu, semptomlara göre durumlarn deerlendirdiklerini dile getirerek, Acil bir durum olarak deerlendiriyorsak kiiyi 112ye yönlendiriyoruz ya da 112yi hastaya yönlendirebiliyoruz. Onun dnda acil olmayan durumlarda ise gerekli müdahaleyi yapyoruz. 24 saat boyunca deerledirmeler yaplyor, gece 22.00ye kadar da ekiplerimiz darda hizmet veriyor. dedi.

Kronik rahatszl nedeniyle darya çkamayan ve ekiplerce tedavisi evinde yaplan Halide Alkan (65), sunulan salk hizmetinden duyduu memnuniyeti belirterek, yetkililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git