Yüzlerini güldürdü

Türk Kızılay normalleşme sürecinde de yardımlarıyla yüz güldürüyor

Haberler 05.06.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde, ramazanda ve Ramazan Bayramnda olduu gibi normalleme sürecinde de yardmlaryla yüzleri güldürüyor.

Koronavirüsle mücadele sürecine denk gelen ramazan ve Ramazan Bayramnda Diyarbakrda ihtiyaç sahiplerine 2 milyon 697 bin 900 lira ayni ve nakdi destek sunan Türk Kzlay, 13 bin 437 aileye yardm eli uzatt.

5 bin 896 kiiye giysi yardm yapan, 67 bin 897 kiiye de iftar yemei veren Kzlay, gönüllüleri araclyla kap kap, sokak sokak dolaarak ihtiyaç sahibi ailelere desteini normalleme sürecinde de sürdürüyor.

Türk Kzlay Diyarbakr ube Bakan Mesut Ik, salgn sürecinde tüm ube bakanlar, yönetim kurulu üyeleri, merkez ubeleri ve ilçelerdeki ubeleri ile sahada çalarak vatandalarn yardmna komaya devam ettiklerini söyledi.

Kzlay gönüllüleri ile yardm faaliyetleri için youn çaba sarf ettiklerini belirten Ik, vatandalarn taleplerini yerine getirmeye, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarn gidermeye gayret gösterdiklerini belirtti.

Mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy, ilçe ilçe dolaarak muhtaç ailelerimize ulatk. mkanlarmz dahilinde onlarn ihtiyaçlarn gidermeye gayret ettik. diyen Ik, ramazan aynda ve bayramda da sokaa çkma kstlamasnn olduu günlerde yardm gönüllüleriyle vatandalarn ihtiyaçlarn gidermek için çalmalar yaptklarn aktard.

- Binlerce aileye yardm ulatrld

Türk Kzlay olarak, salgn döneminde bütün gönüllüleriyle sahada aktif rol aldklarn dile getiren Ik, öyle devam etti:

Bütün gönüllülerimizle sahaya inerek ailelerimizi kap kap ziyaret ettik. 8 bin 992 ailemize gda kolisi, 4 bin 134 ailemize konserve kavurma dattk. 5 bin 986 kiiye giysi ulatrdk. 2 bin 269 ailemize 25 kilogramlk un yardmnda bulunduk. Aevimizden ramazan ay boyunca 67 bin 897 kiiye iftar yemei verdik. 310 aileye hijyen kolisi dattk. 2 bin 95 çocuumuza çocuk paketi, çocuk kiti hediye ettik. Bayramda 45 bin kiiye maske dattk. 363 çocuumuza bebek pedi hediye ettik. 1101 ailemize 100 liralk, 110 bin 100 lira tutarnda alveri kart hediye ettik. Ramazanda yaklak 22 bin ekmek dattk. Yurtlarda misafir ettiimiz salk personeline 84 bin 596 öün yemek ikram ettik. Yine yurtlarda karantinaya alnan ve yurt dndan getirilen misafirlere 20 bin 707 öün yemek ikramnda bulunduk.

Ramazan ay ve bayram sürecinde de baçlardan gelen ayni ve nakdi yardmlar ihtiyaç sahiplerine ulatrdklarn aktaran Ik, 243 bin 500 lira nakdi yardm ve yaplan 101 bin 500 lira deerinde gda yardmn vatandalarmza ulatrdk. Bu vesileyle tüm ube bakanlarmza, yönetim kurulu üyelerimize, gönüllülerimize ve bu aileleri sevindirmemize katk sunan baçlarmza çok teekkür ediyorum. diye konutu.

Ik, Türk Kzlay Diyarbakr ubesi olarak yardm ulatrdklar yoksul ailelerin, teekkürlerini, sevinç ve mutluluklarn baçlara iletmek istediini ifade ederek Bundan sonraki süreçte ayn tempoda ihtiyaç sahibi ailelerimize yardm aksatmadan, mahalle mahalle, sokak sokak gezip faaliyetlerimiz yürütmeye devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git