Yüzmeyi öğrendiler

Yenişehir Belediyesinin düzenlediği kursta 1000 çocuk yüzme öğrendi

Haberler 26.10.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi tarafndan 7-15 ya aras çocuklar için hayata geçirilen, Yüzme Bilmeyen çocuk Kalmasn projesi kapsamnda 1000 çocuk yüzme örendi.

Belediyeden yaplan açklamaya göre, çocuklara spor bilinci alamak ve fiziksel geliimlerine katk sunmak amacyla ücretsiz yüzme kursu düzenleyen belediye, ilçe merkezi ve krsal mahallelerde bulunan çocuklarn havlu, terlik, yüzme gözlüü, bone, mayo, ort ve çanta ihtiyaçlarn da karlyor.

Açklamada görülerine yer verilen Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, ilçede çocuklarn projeye youn ilgi gösterdiini ve k mevsiminde de kapal yüzme havuzlarnda eitimlerin devam edeceini belirtti.

YÜZMEY ÖRENDLER

Projenin çocuklara spor bilincini alama ve fiziksel geliimlerine katk salamak amacyla hayata geçirildiini aktaran Beikci, unlar kaydetti:

Alannda uzman eitmenlerin görev ald kursumuz Seyrantepe yüzme havuzunda gerçekleiyor. Burada eitmenlerimiz çocuklarmzn suya kar adaptasyonlaryla yüzme eitimine balyor. Yüzme bilmeyen çocuklarmza yüzme nefes egzersizleri, suda nasl ayak çrplr ve yüzme tahtalaryla havuzda ayak çrpma, sa-sol kol çrpma, serbest yüzme rotasyon, srt üstü yüzme gibi tüm yüzme stillerini uygulamal ekilde öretmektedirler. Projemizi balattmz günden bu yana 1000 çocuumuza bu eitimler verildi. çocuklarmzn ilgisi çok büyük bu projemize. Bizler de onlarn elenceli ve eitici bulduu bu projemizi k aylarnda da kapal yüzme havuzlarnda devam ettireceiz.

Ana Sayfaya Git