Zabıtadan bayram tedbirleri

Diyarbakır Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi için ilçe belediyelerinin zabıta müdürlüğü yetkilileriyle, düzenlediği koordinasyon toplantısında görev dağılımı yaparak çeşitli kararlar aldı.

Haberler 16.08.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zabta Daire Bakanl, Kurban Bayramnda yaanabilecek olumsuzluklarn önüne geçme,kamu hizmetlerinin aksatlmadan yürütülmesi ve vatandalarn istek ile ikayetlerinin zamannda deerlendirilmesi amacyla ilçe belediyelerinin zabta müdürlüü yetkilileriyle koordinasyon toplants düzenledi. Zabta Daire Bakanlnda gerçekleen toplantda Kurban Bayram ve sonrasnda kent merkezinde yürütülecek ortak çalmalar için u kararlar alnd:

ZABITA ALARMA GEçT

Yeniköy, Mardinkap ve ehitlik mezarlklar bata olmak üzere tüm mezarlk alanlarnda seyyar satc ile dilencilere yönelik önlemler alnacak. Kurban Bayramnda izinsiz hayvan sat ve kesimi ile ilgili Zabta, Tarm l Müdürlüü, Emniyet l Müdürlüü ile ilçe zabta müdürlükleri ortak çalma yürütecek. Bayramda patlayc maddelerin oluturduu gürültü kirliliini önlemek amacyla maytap sat yaplan i yerlerine yönelik denetimler yaplacak ve gerekli durumlarda cezai ilem uygulanacak. Vatandalar, konuya ilikin ikayetlerini Alo Belediye 153e bildirmeleri halinde ekipler gerekli müdahalede bulunacak. Zabta ekipleri arife ile bayramn ilk günü vatandalarn mezarlk ziyaretleri için trafik ve ulam tedbirleri alacak. Kurban Bayram sonras kent genelinde seyyar satclara ve igallere yönelik ortak çalma yürütülecek. Kurban Bayram sonras Sur ilçesi snrlar dahilindeki Sur diplerinde kaçak yaplan kafe ve çay oca gibi yerlerin tahliyeleri gerçekletirilecek. lçe belediyelerinin pazar esnaflarnn Hal Kayt Sistemine kayd ile ilgili çalmalar balatlacak. Kent genelinde alkollü ve alkolsüz umuma açk elence yerlerinin denetimleri yaplacak.

Ana Sayfaya Git