Zabıtalar kameralandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde görev yapan zabıta ekiplerinin kullanacağı kameralar, sesli ve görüntülü kayıt yapıyor.

Haberler 25.07.2020 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn merkez Sur Belediyesi Zabta Müdürlüü ekipleri yaka kameras ile denetimlere balad.

Sur Belediyesince balatlan çalma ile ilçede görev yapan zabta ekiplerinin kullanaca kameralar sesli ve görüntülü kayt yapyor, uzun süre çalmaya uygun ve yüksek çözünürlüe sahip.

Kameralar ayn zamanda denetim srasnda zabta ekipleri ve vatandalar arasnda yaanabilecek olas olaylarda delil nitelii de tayacak.

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, Sur Zabta Müdürlüünü ziyaret ederek kameral denetim uygulamasn balatt.

çiftçi, belediyede görev baladklar günden itibaren effaf, hesap verilebilir ve hizmet odakl bir çalma içerisinde olduklarn söyledi.

Surun Diyarbakrn kalbinin att, 6 bine yakn esnafn bulunduu bir ilçe olduunu anlatan çiftçi, zaman zaman esnaf ile zabtalar arasnda skntlarn yaandn belirtti.

Esnafa daha kaliteli hizmet sunmak istiyoruz

çiftçi, Bugün farkl bir uygulamaya geçtik. Yaka kamerasyla hem arkadalarmzn çalmalarn takip edeceiz hem de esnafla olan ilikilerini kayt altna alacaz. Esnafa daha kaliteli hizmet sunmak istiyoruz. nallah yaka kamerasyla 24 saat esasl hem arkadalarmzn hem de esnafmzn faaliyetlerini takip edeceiz. Amacmz hem arkadalarmz kontrol etmek nem de esnafn uygulamalarn kayt altna almaktr. diye konutu.

lçede zaman zaman zabta ekipleri ile tezgah kuran esnaf arasnda skntlar yaandna iaret eden çiftçi, bu uygulamayla yaanan tüm olumsuz durumlarn kayt altna alnacan, zabta ekiplerinin de zan altnda braklmaktan kurtulmu olacan aktard.

Zabta ekipleri uygulama kapsamnda yaka kameralarn takarak, denetimlere balad.

Ana Sayfaya Git