Zafer çoşkusu!

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu gün kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, coşkulu geçti. Sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşen kutlamalarda, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 31.08.2017 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

30 Austos Zafer Bayramnn 95inci yl dönümü, Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinde organize edilen etkinliklerle çokulu geçti. Kutlamalarda renkli görüntüler oluurken, alnan geni kapsaml güvenlik önlemleri ise dikkat çekti.

DYARBAKIRDAK çOKU

Diyarbakrda 30 Austos Zafer Bayram 95nci yl dönümü etkinleri cokuyla kutland. Kutlamalarda 7nci Kolordu Komutanl bando ekibi, tören mar ile birlikte sevilen arklar da seslendirmesine, protokol üyeleri de alkla elik etti.

lk olarak valilik karsndaki Atatrk Antna çelenk braklmasyla balayan törene Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Basavcs Erkut Güre, askeri ve sivil görevliler katld. Buradaki tören daha sonra valilik önünde devam etti. Vali Hasan Basri Güzelolu, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla ile Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, tören geçii ile halkn 30 Austos Zafer Bayramn kutlad.

HALK OYUNLARI GÖSTERS

stiklal Mar ve sayg duruunun ardndan tören, günün anlam ve önemine ilikin iirlerin okunmasyla devam etti. Halk oyunlar ekibinin folklor gösterisinden sonra, 7nci Kolordu Komutanl bando ekibi ilk kez tören marlarnn dnda türküler seslendirdi. Bandonun memleketim arksna protokol üyeleri de alklarla elik etti. Tören askeri geçiin ardndan sona erdi.

KULP LçESNDEK ETKNLK

Diyarbakrn Kulp ilçesinde, Hükümet Kona bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Antna çelenk sunulmasnn ardndan sayg duruunda bulunularak, stiklal Mar okundu.

Jandarma Temen Mevlüt Bozkurt, törende yapt konumada, Türk milleti tarihinin anlmaya ve kutlanmaya deer büyük olaylarla dolu olduunu söyledi. Bu olaylardan en önemlisinin Atatürkün önderliinde Türk milletinin gerçekletirilen Büyük Zafer olduunu belirten Bozkurt, Yllardr devam eden savalarda bütün kaynaklar heba olmu bir imparatorluun ykntlar arasndan Ulu Önder, Bakomutan Mustafa Kemal Atatürk, milli bir devlet ve kahraman bir milli ordu çkarmay baararak, 30 Austos 1922de, Anadoludaki yüzlerce yllk Türk varlna kastedenleri bozguna uratmtr. diye konutu. Törene, Kulp Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Fatih Dülgerolu ile dier kurum amirleri ve vatandalar katld.

BATMANDA BAYRAKLI GÖSTER

Valilik bahçesindeki törenlere Batman Valisi Ahmet Deniz, Garnizon Komutan Albay Tuncay Aslan ve Belediye Bakanvekili Ertu evket Aksoy ile vatandalar katld. Sayg duruu ve istiklal Mar okunmasnn ardndan Atatürk Antna çelenk konulmasyla balayan tören, Turgut Özal Bulvarndaki valilik binas karnda devam etti. Vali Deniz, Albay Aslan ve Belediye Bakanvekili Aksoy, halkn bayramn kutlad. Halk Eitim Merkezi folklor ekibi ise yöresel halk oyunlar gösterisi, protokol üyeleri ve vatandalardan büyük beeni toplat. Kutlamara katlan küçük çocuklarn Türk Bayrakl gösterisi de büyük alk ald. Törenlerde bir kadnn kucandaki bebeiyle sayg duruunda bulunmas dikkat çekti.

BNGÖLDE GÜVENLK ÖNLEMLER

Bingölde kutlamalar saat 10.00da valilik önündeki Atatürk Antna çelenk konulmasyla balayan tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas ile devam etti. Geni güvenlik önlemlerinin alnd 30 Austos Zafer Bayram kutlama törenine Vali Ali Mant, 49uncu Komando Tugay Komutan Tugeneral Ersin Altay, l Jandarma Komutan Tugeneral Vedat çolak, Belediye Bakan Yücel Barakazi, vali yardmclar, kurum müdürleri ve askeri yetkililer katld. Atatürk Antna çelenk konulmasnn ardndan tören sona erdi.

SRTTE HALK OYUNLARI

Siirtteki törenler sabah erken saatlerinde Atatürk Antna çelenk konulmas ile balad. Ardndan Vali Ali Fuat Atik, Ganrizon komutan Albay Selçuk Yavuz, Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn ve dier protokol üyeleri ve çok sayda kii eski Hükümet binas önüne geçerek burada yaplan kutlamalara katld. Halk oyunlar ve iirlerin okunmas arndan tören son bulurken tören akam verilecek resepsiyon ile devam edilecek.

IRNAKTA ZAFER KOUSU

rnakta sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasndan sonra Vali Mehmet Akta, 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tümgeneral Veli Tarakç ve Belediye Bakanvekili Turan Bedirhanolu, valilik makamnda tebrikleri kabul etti. Buradaki törenin ardndan rnak Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ehir Stadnda yaplan tören alanna geçildi. Vali Akta, askerlerin ve vatandalarn bayramn kutlad. Sayg duruu ve istiklal marnn okunmasnn ardndan günün anlam ve önemini belirten konumay stihkam Yüzba Caner Acar yapt. Program, 400 metrelik zafer kousunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Gençlik Hizmetleri Gençlik gönüllüleri korosu seslendirdikleri arklarla büyük beeni toplad. Okunan iirler ve halk oyunlar gösterisinin ardndan yaplan askeri geçit töreni halktan büyük alk ald.

Ana Sayfaya Git