Zamanla yarıştılar

Diyarbakır'dan günübirlik gittikleri Karaçadağ eteklerindeki kayak merkezinden dönerken mahsur kalan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 700 kişilik grup, ölümüne mücadele sonucu kurtarıldı.

Haberler 19.02.2017 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Emin FDAN/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR- Siverek lçesindeki Karacada Kayak Merkezinden dönerken, tipi nedeniyle araçlarnda mahsur kalan 700 kiilik öretmen ve örenci grubu, i makinelerinin youn çalmas sonucu, kurtarld.

ÖLÜMÜNÜNE MÜCADELE

Sivereke 45 kilometre uzaklktaki 1919 rakml Karacada Kayak Merkezinde günübirlik tatil yaptktan sonra Diyarbakra gelmek üzere dönüe geçen öretmen ve örencilerin yer ald 700 kiilik kafileyi tayan araçlar, tipi nedeniyle kapanan karayolunda mahsur kald.

ATE YAKARAK ISINDILAR

Öretmenlerin ihbar üzerine bölgeye jandarma, salk ve kurtarma görevlileri sevk edildi. Siverek Belediyesi tarafndan da bölgeye yönlendirilen çok sayda i makinesi, kapanan yollar açmak için zamanla yart.

DYARBAKIRDAN GDENLER

çounluu Diyarbakrdan giden örencilerden bazlar, souk nedeniyle fenalk geçirdi. Kafile, donmamak için bölgede ate yakp snmaya çalt.

YOL TRAFE AçILINCA

Uzun uralar sonucu ekipler, kafilenin bulunduu bölgeye ulat. Rahatszlanan örenciler, bölgedeki hastanelere kaldrlarak buralarda tedavi altna alnd. Kayak merkezinin yolu araç trafiine açlarak örenci ve öretmenlerin bulunduu servis araçlarnn ilerlemesi saland. Kafile, i makineleri eliinde güvenli bölgelere kadar yollarna devam etti.

Ana Sayfaya Git