Zanaat halk sanatı UNESCO başvurusu

Mardin'de "zanaat halk sanatları" temasıyla UNESCO’ya başvuru yapılacak

Haberler 07.05.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel dokusunu dünyaya tantmak amacyla UNESCO Yaratc ehirler Ana zanaat ve halk sanatlar temasyla yapaca bavuruya yönelik çalmalar tüm hzyla sürdürüyor.

Mardin Büyükehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanl koordinatörlüünde yaplan çevrimiçi toplantda önceki yllarda UNESCO Yaratc ehirler Ana üyelikleri gerçekleen ehir temsilcileriyle bir araya gelindi.

Zanaat halk sanatlar

Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürü Mehmet Zenci, Krehir Belediyesi Kültür Sosyal ler Müdürü Tuncay Polat, stanbul Büyükehir Belediyesi Kültür Daire Bakanl Koordinatörü Hüseyin Sert, Hatay Büyükehir Belediyesi Hatay UNESCO Temsilcisi Onur Baln katlm salad toplantda UNESCO Yaratc ehirler Ana yönelik deneyimler paylald, Mardinin UNESCO Yaratc ehirler Ana adaylk sürecinde destek temennileri iletildi.

Kültür Turizm ve Sosyal ler Daire Bakan Abdurrahman ahin de yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle toplanty çevrimiçi gerçekletirdiklerini belirterek, bu bulumann yüz yüze de gerçekletirilmesi dileini paylat.

Ana Sayfaya Git