Zehir tacirleri okullarda gençleri hedef alıyor

Temiz Toplum Derneği Genel Sekreteri Ferhat İlhan "Zehir tacirleri okullarda gençleri hedef alıyor. Gençlerimizin her türlü zaafından faydalanacak stratejiler geliştirmişler. Örneğin sivilce problemi olan bir evladımıza sivilcelerini geçireceği vaadiyle bile bu zehirleri verebiliyorlar. Aileler benim çocuğum yapmaz diyerek kontrolü elden bırakmamalı"

Haberler 08.09.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 08.09.2018 - 10:22

Temiz Toplum Dernei (TTD) Genel Sekreteri Ferhat lhan, uyuturucu satclarnn okullar ve gençleri hedef aldn belirterek, Aileler benim çocuum yapmaz diyerek kontrolü elden brakmamal. ifadelerini kulland.

lhan yapt yazl açklamada, okullarn açlmasna sayl günler kala aileleri, uyuturucu ve teknoloji bamll konusunda uyard.

Ailelerin çocuklarn uyuturucu ve teknoloji bamllndan korumak için daha dikkatli olmas gerektiini vurgulayan lhan, okullarn uyuturucu tacirleri için pazar alan olduuna dikkati çekti.

Devletin ald önlemlerin önemli olduunu ancak ailelere de büyük sorumluluklar dütüünü bildiren lhan, Zehir tacirleri okullarda gençleri hedef alyor. Gençlerimizin her türlü zaafndan faydalanacak stratejiler gelitirmiler. Örnein sivilce problemi olan bir evladmza sivilcelerini geçirecei vaadiyle bile bu zehirleri verebiliyorlar. Aileler benim çocuum yapmaz diyerek kontrolü elden brakmamal. çocuklarnn davranlarn onlara hissettirmeden ve bask kurmadan kontrol etmeliler. ifadelerini kulland.

lhan, uyuturucu gibi kumarn da gençler açsndan ciddi bir problem olduunu vurgulayarak, kumar oynayan gençlerin suça bulatn aktard.

Kumarn gençleri intihara kadar sürükleyebildiini anlatan lhan, Okullarmzda, ans oyunlar youn olarak oynanyor. Bunlar masum oyunlar deil. Tüm insanlarmz olduu gibi gençlerimiz de tehlikede. Aileler bu hususta da son derece hassas olmallar. çocuklaryla inatlamadan, ikna yoluyla onlara bu oyunlarn zararlarn anlatmallar. deerlendirmesinde bulundu.

- Teknoloji bamll çocuklar erken yalarda tehdit ediyor

Teknoloji bamllnn da çocuklar erken yalarda tehdit ettiini ifade eden lhan, çocuklarn saatlerce yemek yemeden bilgisayar, oyun, internet ve televizyon banda zaman harcadklarnn altn çizdi. Ferhat lhan, bu bamlln birtakm salk sorunlaryla birlikte iletiim bozukluklar, sosyalleememe, akademik baarda düü gibi birçok sorunu beraberinde getirdiine dikkati çekti.

lhan, teknoloji bamll konusuna ilikin unlar kaydetti:

Okul öncesi dönemde 30 dakika, lise çanda bile 2 saati aan kullanmlara izin verilmemesi gerekiyor. Akll telefonlar, tabletler kesinlikle çocuklar oyalamak için kullanlmamal. Evler teknolojik aletleri merkeze alan bir ekilde dizayn edilmemeli. Kontrolsüz ve uzun süreli internet kullanmlarna izin verilmemeli. çocuklarn bilgisayar banda bir eyler yiyip içmemesi salanmal. çocuklarn uygun spor dallarna yönlendirilmesi ve akranlaryla zaman geçirmesinin salanmas da son derece önemli.

Bu bamlln baka sorunlara da yol açabileceine de deinen lhan, çocuklarn bu bamllk yüzünden internet ortamnda kötü çevre edinebilecekleri, kumara ya da baka kötü alkanlklara bulaabileceklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git