Zerzevan coşkusu

Diyarbakırlı çocuklar, atık malzemelerden yapılan uçurtmaları, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde uçurdu.

Haberler 23.04.2022 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrl çocuklar, atk malzemelerden yaplan uçurtmalar, Roma mparatorluu döneminde askeri yerleim olarak kullanlan 3 bin yllk Zerzevan Kalesinde uçurdu.

çnar Gençlik ve Spor lçe Müdürlüünce 1. Zerzevan Uçurtma enlii düzenlendi.

enlik kapsamnda, atk malzemelerden yaplan uçurtmalar, çocuklar tarafndan tarihi kalede gökyüzüyle buluturuldu.

Gençlik ve Spor lçe Müdürü Mehmet Ylmaz Bay, yapt açklamada, ilçede farkl branlarda yaklak 1200 lisansl sporcu olduunu, 3500 kiinin de spora devam ettiini söyledi.

UçURMALAR BULUTU

çocuklarn 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram dolaysyla elenmelerini salamak ve tarihi Zerzevan Kalesini görüp incelemek amacyla böyle bir enlik düzenlediklerini belirten Bay, öyle konutu:

Etkinlii yaparken doaya olan sayg bilincini çocuklara aladk. Atk malzemeyi kullanp geri dönüümle uçurtmalarmz yaptk. Doadan geleni tekrar doayla deerlendirdik ve çocuklar o ekilde mutlu oldu. Bugünün güzellii, çocuklarmzn yüzündeki gülümseme oldu.

Kaz Heyeti Bakan ve Dicle Üniversitesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Aytaç Cokun ise 23 Nisan dolaysyla Zerzevan Kalesinde ilk kez uçurtma enlii düzenlendiini dile getirdi.

lerleyen zamanlarda enliin devamnn geleceini kaydeden Cokun, Bu tarihi dokuda örencileri bir araya getirdik. Bu da çocuklarda hem kültür hem de doa bilinci olumas açsndan önemli. çocuklarla daha büyük enliklerde bir araya geleceiz. dedi.

ÖRENCLERN MUTLULUU

7. snf örencisi Melek Alada, tarihi kalede uçurtma uçurmaktan mutlu olduunu söyledi.

Kalede tarihle iç içe olduklarn anlatan Alada, Zerzevan Kalesinde arkadalarmzla uçurtma uçurduk. Hepimiz elendik. Derslerden dolay stresliydik ama burada elenerek stres attk. diye konutu.

7. snf örencisi Halef Kurga da geri dönüüm kapsamnda topladklar atklarla uçurtma yaptklarn ifade etti.

Böyle bir mekanda uçurtma uçurmann çok keyifli olduunu dile getiren Kurga, bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git