Zorunlu olarak il dışına gönderilen 1000'e yakın öğretmen yer değiştirebilecek

DOĞU ve Güneydoğu'da daha önce haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle açığa alınıp görevlerine iade edilen ve kısa süre önce zorunlu yer değişikliği nedeniyle il dışına gönderilen yaklaşık 1000 öğretmene Milli Eğitim Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliği ile başka illere atama ve yer değiştirmle olanağı verildi.

Haberler 08.09.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yönetmelie göre, çou ç Anadolu ve Karadeniz bölgesine zorunlu gönderilen öretmenler, görev yaptklar il dndaki dier illere 8-12 Eylül arasnda tayin isteyebilecek.

Eitim-Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan Abbas ahin, l dna sürgün edilen öretmenlerimizin, tayin istediklere yerlerde açlan kontenjanlara ve hizmet puanlarna göre istedii yerde görev yapacak. Hepsi istedikleri ilde görev yapamayabilir, kimisi sürgün edildii yerde kalabilir dedi.

Diyarbakr bata olmak üzere Dou ve Güneydou Bölgesinde daha önce kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda aça alnp büyük bölümü daha sonra görevlerine iade edilen ve bir süre öncede yaklak 1000i il dna zorunlu yer deikilii kapsamnda gönderilen öretmenlere Milli Eitim Bakanl, Resmi Gazetede yaymlanan yönetmelik ile yeni yer deiiklii olana verildii belirtildi.

YER DETREBLECEKLER

Bu yönetmelikte il dna zorunlu yer deiiklii kapsamnda gönderilen örtmenler için, Soruturma sonucunda görev yerleri; il dna deitirilenler daha önce görev yaptklar ile il içinde deitirilenler daha önce görev yaptklar ilçeye, ilçe içinde deitirilenler ise daha önce görev yaptklar eitim kurumuna aradan (yeni görevlerine baladklar tarihten itibaren) 3 yl geçmeden yer deitirme isteinde bulunamayacaktr maddesi yer ald.

ç ANADOLU VE KARADENZ

Yetkililer, zorunlu yer deiiklii kapsamnda il dna gönderilen öretmenlerin görev yaptklar il ve okul ile iliiklerini kesmeye baladn ve gittikleri yerde 8-12 Eylül tarihleri arasnda yeniden yer deiiklii bavurusu yapabileceklerini belirtirken öyle dedi:

l dna gönderilen öretmenlerin çou Nide, Afyonkarahisar, Kastamonu, Yozgat, çorum, Amasya, Konya, Karaman ve Sinop gibi illere gönderilmiti. Bu öretmenler gittikleri yerlerde yeniden yer deiiklii talep edebilecek. Ama daha önce yaynlanan yönetmeliklere göre görev yaptklar il ve ilçelere gelemeyecekler. Onlara ykn il ve ilçelere tayin isteyebilicekler.

DEKLK SÜRGÜNDÜR

Eitim-Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan Abbas ahin ise, Resmi Gazetede yaymlanan yönetmelikte yer alan maddenin daha önceki yönetmeliklerde de yer aldn ancak bu dönem Sürgün olarak deerlendirdikleri bu kadar youn zorunlu yer deiikliinin yapld döneme denk geldiini anlatt. ahin, öyle dedi:

Bölgeden giden arkadalarmzn says 1000in üzerindeydi. Tuncelide, Valiliin giriimi ile 50 öretmenin il dnra gönderilmesi durduruldu. Elazda ise, zorunlu yer deiikliinin tamamyla durdurulduunu örendik. Ancak, bunlara ramen yaklak 1000 öretmen arkadamz srf sendikal çalmalarndan dolay sürgün edildi. Giden öretmenlerin hapsi istedikleri yerlere gelemeyebilir. Açlan kontenjan ve puanlarna göre tercih ettikleri yerlerde görev yapabilir. Kimisi sürgün edildii yerde kalabilir.

Ana Sayfaya Git