Zübeyir'in katili iki kardeş çıktı!

15 yaşındaki Zübeyir'in cinayet şüphelisi 2 kardeş tutuklandı

Haberler 20.10.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda daha önce tartma yaad Zübeyir Kolay (15) sokakta çkan çatmada öldürdüü suçlamasyla sakland eve düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltna alnan Mehmet Ali E., (17) ile aabeyi hsan E.,, (22) mahkemede birbirlerini yalanlad. Mehmet Ali E.,, olay günü evde olduunu ve suçlamalar kabul etmediini belirtirken, aabeyi hsan E., de, Ben evdeydim, kardeim evde deildi dedi. 2 karde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 6 Ekimde gece saatlerinde Balar ilçesi Körhat Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, Zübeyir Kola, arkada F.E. ile dar çktktan sonra sokakta daha önce tartma yaad Mehmet A.E., ile karlat. Zübeyiri gören Mehmet Ali.E., tabanca ile ate açt. Zübeyir Kola da tabancayla karlk verdi. çkan çatmada kurunlarn isabet ettii Zübeyir Kola, kanlar içinde kald, Mehmet Ali E., de olay yerinden kaçt. Zübeyir, arkada F.E.nin haber vermesi üzerine olay yerine gelen salk ekiplerinin yapt ilk müdahalenin ardndan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldrld. Kola, hastanede hayatn kaybetti.

11 GÜN SONRA YAKALANDI

Olay yerinde inceleme yapan Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, sokaktaki bir evin bahçesinde 3 tabanca ile çok sayda mermi kovan buldu. Görgü tanklarnn ifadesinde Mehmet Ali E.nin yannda aabeyi hsan E.nin de olduunu belirledi. 2 kardein yakalanmas için çalma balatld. 11 gün boyunca özel ekip tarafndan izi sürülen Mehmet Ali E., ile aabeyi hsan E.nin Kayapnar ilçesinde bir evde sakland tespit edildi. Özel harekat polislerinin desteiyle eve operasyon düzenlendi. Ekipler, 2 kardei yakalayarak gözaltna ald. Yaplan aramada, olayda kullanlan tabanca da ele geçirildi.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan 2 karde, youn güvenlik önlemleri altnda adliyeye sevk edildi. Mehmet Ali E., savunmasnda Ben yapmadm, olay günü evdeydim dedi. Aabey hsan E., ise Ben evdeydim, kardeim evde deildi dedi. Bunun üzerine Mehmet Ali E., Aabeyim yanl hatrlyor, evdeydim. Görgü ahitleri de bana iftira atyorlar dedi. Mehmet Ali E., kasten adam öldürme suçundan aabeyi de yardm ettii gerekçesiyle, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git