Mesut (Şevket Çoruh) Arka Sokaklar dizisine geri mi dönüyor?

Arka Sokaklar’ın 19.sezonunun da çekilmesi gündemdeyken dizinin kadrosuyla ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı. 17 sezon boyunca kadroda yer alan Şevket Çoruh'a yeniden teklif götürüldüğü iddia edildi.

Haberler 24.04.2024 - 09:55 Son Güncelleme : 24.04.2024 - 09:55

Arka Sokaklar dizisi 18. Sezonunda da ekran macerasına devam ediyor. Geçen günlerde vefat eden duayen sinemacı Türker İnanoğlunun imza attığı diziyi sezon başında D Media 42 bölümlüğüne kiralamıştı. Şimdi dizinin yeni sezon için de devam etmesi gündemde Bu arada da kulislerde bomba bir iddia dolaşmaya başladı.

Birsen Altuntaşın haberine göre, Korkma Ben Yanındayım ekrana veda edecek olan ünlü aktör Şevket çoruha 17 sezon boyunca Mesut rolüyle büyük emek verdiği Arka Sokaklara dönmesi için bir kez daha teklif götürüldü. Başarılı oyuncuyla yeniden görüşmeler başladı.

ŞEVKET çORUH KİMDİR?

Şevket çoruh 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbulda doğdu. Baba tarafından 93 Harbi sonunda Ardanuçun Anaçlı köyünden İstanbula göç ederek günümüzde Ömerli Barajı suları altında kalan Muratlı köyüne yerleşmiş olan Artvinli bir ailenin tek çocuğudur Anne tarafı ise Sapancalı olup Gürcü ve Laz kökenlidir. Annesi terzi, babası dolmuş şoförüdür.



İlk ve orta öğrenimini Üsküdarda Taşmektep İlkokulunda tamamlayan çoruh, 14 yaşından 24 yaşına kadar Maltepede yaşadı. Lise öğrenimini Kartal Anadolu Lisesinde tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi aldı.

1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı. Adını bir internet firmasının reklamında oynadığı Kokoreççi tiplemesiyle duyurdu. 1997 yılında Sinem Üretmen ile beraber Şaka Yaptık adlı programı hazırlayıp sundu. Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olarak rekorlar kitabına girmiş Caveman (Mağara Adamı) adlı komediyi Türkiyede sahneledi.

2006 yılından 2022 yılına kadar Arka Sokaklar adlı dizide oynadı. Dizide Komiser Mesut Güneri rolüyle ve sinemada Eğreti Gelin, Usta filmleri ve İnşaat ile çakallarla Dans gibi film serilerindeki oyunculuğu ile tanındı.

çoruh, 3 Nisan 2017 tarihinde kendi maddi birikimlerini kullanarak İstanbul Kadıköyde Baba Sahne adını verdiği tiyatroyu açtı. Tiyatronun açılışında Müjdat Gezen, Türk tiyatrosunda tulatın simgesi sayılan ve kendisine Münir Özkulun devrettiği İsmail Dümbüllünün fesini çoruha devretti. 2017de Baba Sahnede sahnelenen Bir Baba Hamlet adlı Hamlet uyarlamasında rol arkadaşı Murat Akkoyunlu ile birlikte Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2018de Komedi/Müzikal dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne değer görüldü; 22. Afife Jale Ödüllerinde Haldun Dormen Özel Ödülünü aldı.

Oyuncu Rasim Öztekin, 27 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı bir açıklamayla Dümbüllünün orta oyununu temsil eden kavuğunu çoruha devredeceğini duyurmuş, 20 Eylül 2020 tarihinde İBBnin organizatörlüğünde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen özel bir devir teslim töreniyle kavuğu çoruha devretmiştir. Böylece Geleneksel Türk Tiyatrosunun bu iki simgesi yıllar sonra üçüncü kez tek bir kişide toplanmış oldu.

Ana Sayfaya Git