120 bin asker istendi

New York Times gazetesi, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın, Başkan Donald Trump'tan olası bir İran işgali için 120 bin asker istediğini iddia etti.

Haberler 15.05.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin önde gelen gazetelerinden New York Times, Bakan Donald Trumpn üst düzey güvenlik danmanlaryla birlikte geçtiimiz Perembe bir toplant yaptn ve Orta Douya asker göndermeyi öngören bir askeri plan hakknda konutuklarn ileri sürdü. New York Times, Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahann bu toplantda, rann Amerikan kuvvetlerine saldrmas veya nükleer silahlarla ilgili çalmalar hzlandrmas durumunda Orta Douya 120 bin asker göndermeyi öngören güncellenmi bir askeri plan sunduunu yazd. Bu plann Trumpn ulusal güvenlik danman John R. Bolton liderliindeki ahinler tarafndan gündeme getirildii belirtildi.

Gelime üzerine, Tahranla yüzlemek için 10 yldan fazla bir süre önce Bakan George W. Bush tarafndan görmezden gelinen, Bolton etkisini yanstt iddia edildi. ABDyi, Afganistan ve Suriyeden çkarmaya çalan Trumpn Orta Douya bu kadar yüksek sayda Amerikan kuvvetini göndermeyecei de uzmanlar tarafndan gündeme getirildi.

Zarar gören gemiler için ran suçland

Öte yandan Fox Newse konuan bir yetkili, Birleik Arap Emirlikleri (BAE) açklarnda dört ticari gemiye zarar veren patlamalar için ran destekli vekilleri suçlad. BAEnin arika Emirlii yaknnda Norveç bayrakl gemi, iki Suudi petrol tankeri ve bir tankerinin hepsi zarar gördüü ve gemilerde 5 ila 10ar metrelik delikler bulunduu biliniyor.

Ana Sayfaya Git