16 yıl sonra!

16 yıldan bu yana ilk defa Filistinliler Rahmet Kapısı’nda namaz kıldı.

Haberler 23.02.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KUDÜS - Filistinliler, srail polisince 2003te kapatlan Mescid-i Aksann Rahmet Kapsnn içinde cuma namaz kld.

Kudüs slami Vakflar daresinden yaplan yazl açklamada, srail polisi tarafndan 2003te kapatlan Mescid-i Aksann Rahmet Kapsnn açld ve yüzlerce Filistinlinin Cuma namazn burada eda ettii belirtildi.

Açklamada, srailin onay olmadan Rahmet Kapsnn Kudüs Yüksek slami Vakflar Konseyi Bakan eyh Abdülazim Selheb tarafndan açld kaydedildi.

Alanda klnan cuma namaz sonras, toplanan Müslümanlar, Filistin Bayra açarak, srail aleyhine sloganlar att.

Rahmet Kapsnn Filistinliler tarafndan açlmasna ilikin srailden henüz bir açklama yaplmad.

Öte yandan Mescid-i Aksada okunan cuma hutbesinde, her gün srail güçlerinin ihlallerine maruz kalan mescidin tehlikede olduu belirtilerek, Aksann bölünmez bütünlüüne vurgu yapld.

Cuma hutbesini okuyan Kudüs Yüksek slam Heyeti Bakan ve eski Kudüs-Filistin Müftüsü eyh krime Sabri, Harem-i erifin Burak (Alama) Duvar ve Rahmet Kapsyla bölünmez bir bütün olduu ve sadece Müslümanlara ait olduunu, srailin Harem-i erifte herhangi bir otoritesinin olamayacan ve srailin bu kutsal alana yönelik saldrlarnn kabul edilemez olduunu ifade etti.

RANMET KAPISINDA NAMAZ

srail güçlerinin sürekli ihlallerine maruz kalan mescidin tehlikede olduuna dikkati çeken eyh Sabri, Mescid-i Aksa, Allahn yeryüzündeki en önemli mescitlerinden biridir. Buras bölünmez bir bütündür ve burada sadece slamn kanunlar geçerlidir. dedi

Mescid-i Aksadaki son gerginlik, srail güçlerinin pazar günü 2003ten bu yana giri ve çklara kapal tutulan dou surlarndaki Rahmet Kapsna inen merdivenlerin bandaki kapy zincirlemesiyle patlak vermiti.

Bunun üzerine pazartesi günü Mescid-i Aksada toplanan bir grup Filistinli genç, söz konusu kapy krm, srail polisi de gençlerden bazlarn gözaltna alrken Harem-i erifin kaplarn bir süreliine kapatmt.

srail polisi sal akam da Rahmet Kapsnda nöbet tutan Filistinli cemaate saldrm, çkan olaylarda çok sayda kii yaralanm, bazlar da gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git