160 DAEŞ üyesi öldürüldü

SURİYE'de sürdürülen ve dünden bu yana 16 askerin şehit olduğu Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından havadan ve karadan yapılan müdahalelerde 160 terör örgütü DEAŞ militanı etkisiz hale getirildi.

Haberler 23.12.2016 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye snrnn terör örgütlerinden temizlenmesi amacyla geçen 24 Austos günü balatlan ve 121inci gününe giren Frat Kalkan harekatnda TSK tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerinin terör örgütü DEAn merkezi konumundaki El Baba ilerleyii devam ediyor. Daha önce hastane olan ancak DEAl teröristler tarafndan son 2 ylda barnma ve mühimmat deposu olarak kullanlan Akil Tepesindeki binann etrafnn kuatlmasyla younlaan çatmalar bugün de devam etti. çatmalar srasnda DEAl teröristlerin bomba yüklü araçlar ile saldrlarnda dün sabahtan bu yana 16 asker ehit oldu, 30u akn asker de yaraland.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmede dün akamdan bugün saat 15.00e kadar yürütülen çalmalarda, muhalif unsurlardan oluan Özel Görev Kuvvet Gruplar tarafndan kuatlm olan Babn teröristlerden temizlenerek kontrol altna alnmas için havadan ve karadan salanan youn ate desteiyle ileri harekata devam edildii belirtildi.

Gün içerisinde çkan çatmalarda; 93 DEA terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii belirtilen bilgilendirmede söyle denildi:

ki kahraman silah arkadamz ve 5 muhalif ehit olmu, 38 muhalif ise, yaralanmtr. Bir bombal araç imha edilmitir. Hedef tespit vastalar ile tespit edilen 228 DEA terör örgütü hedefi (barnma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar) ate destek vastalar ile bask altna alnmtr. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafndan, Bab bölgesinde tespit edilen DEA terör örgütüne ait toplam 90 hedef (70 Barnma yeri, 2 Cephanelik, 10 DEA mevzii, 8 silah monteli araç) imha edilmi, 67 DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Dünden itibaren toplam 160 DEA teröristi etkisiz hale getirildi.

SSL HAVADA, NTHAR SALDIRILARI LE MÜCEDELE EDLYOR

Suriyede Rakkann ardndan terör örgütü DEAn ikinci merkezi konumunda olan El Babn TSK tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerinin denetimine geçmesi için sürdürülen Frat Kalkan Harekatnda dünden bu yana youn çaba gösteriliyor. El Bab çevresindeki birkaç bölgede yürütülen operasyonlar srasnda, Türk askerleri ile muhalif güçleri en çok zorlayan ise, yüzlerce el yapm patlayc ile tuzaklanm el yapm patlayclar. Türk askerleri ile muhalifler, bir yandan hendeklerdeki el yapm patlayclar etkisiz hale getirmeye çalrken, dier yandan ise kar ve sisli havay frsat bilerek intihar eylemi için üzerlerine gelen teröristlerle mücadele ediyor.

Ana Sayfaya Git