17 günlük sessizliği sona erdi... Taciz iddialarına ilk kez yanıt verdi!

ABD'de Kasım 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Joe Biden, Başkan Donald Trump'la rekabetini zora sokan cinsel saldırı iddialarına yanıt vermesine yönelik baskılar karşısında, 17 gün sonra sessizliğini bozdu.

Haberler 01.05.2020 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerika Birleik Devletlerinde Demokratlarn muhtemel bakan aday Joe Biden eski bir çalannn cinsel taciz iddialarn reddetti. Konuyla ilgili ilk defa MSNBCnin Morning Joe programnda Cinsel saldryla suçlanan demokrat bakan aday aday Biden, ilk kez konutu.

Bidenn Senatodaki eski çalanlarndan biri olan Tara Reade 1993 ylnda o sralar Delaware Senatörü olan Bidenn rzas olmadan kendine dokunduunu ve bunu o zamanki amirlerine ikayet ettiini ileri sürmütü.

Bidenn özel kalem müdürü ve asistan Readein kendilerine bu konudan bahsettii iddialarn yalanlad. Bidenn kampanya yönetimi de yaptklar açklamada iddialar reddetmiti.

Cinsel taciz iddiasnn tekrar gün yüzüne çkmasnn ardndan kendi azndan ilk açklamasn MSNBCye verdii bir röportajda yapan Biden Kesin bir ekilde söylüyorum, böyle bir ey olmad, kesinlikle olmad, ifadelerini kulland.

25 MARTTA DUYULMUTU

1992-93 yllar arasnda ABD Kongresinde çalan Tara Reade, 25 Martta yaynlanan bir podcast programnda 29 yandayken dönemin senatörlerinden Joe Biden tarafndan Kongre binas koridorunda cinsel tacize uradn iddia etmiti. New York Timesn Readein Katie Halper Show podcastinde anlattklarn incelemesi üzerine geçen haftalarda yaynlad makale ise iddiann kamuoyu tarafndan duyulmasna vesile oldu.

Reade, 2019 ylnda da Uniona verdii röportajda Bidenn sklkla kendi istei dnda boynuna ve omuzlarna dokunduunu aktarmt. Eski Kongre çalan ayrca Bidenn bacaklarn beendii için bir organizasyonda garsonluk yapmasn istediini, kabul etmeyince de kovulmasna sebep olduunu savunmu ve daha fazlasn anlatmaktan korktuunu da dile getirmiti.

Ana Sayfaya Git