2 bin sivil kurtarıldı

ABD öncülüğünde koalisyon güçlerinin hava desteği ile 1 Haziran'da başlatılan Münbiç operasyonu devam ederken, ilçe merkezinin yüzde 80'inin IŞİD'ten geri alındığı resmi olarak açıklandı. IŞİD'in şehir merkezinde kalkan olarak kullandığı yaklaşık 2 bin sivilin daha kurtarılarak güvenli alanlara ulaştırıldığı belirtildi.

Haberler 03.08.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 03.08.2016 - 09:28

Suriyenin kuzeyinde yer alan ve IŞİDin Rakkadan sonra Suriyedeki en önemli merkezi olan Münbiçin IŞİDten geri alınması için 1 Haziranda Demokratik Suriye Güçleri ile Münbiç Askeri Meclisinin başlattığı operasyonda sona yaklaşılıyor. Suriyedeki Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Demokratik Suriye Güçleri ve Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, El-Xesaniye Mahallesinde ilerlerken, El-Şeyh Eqel Mahallesindeki çatışmalar sürüyor. Şehir merkezinin 1 kilometre kuzey doğusuna düşen El-Xesaniye Mahallesinde dün gece IŞİDliler ile şiddetli çatışmalar yaşanırken, Şeyh Eqel Mahallesi, Cezira yolu ve kavşağında ile çimento fabrikası çevresinde yaklaşık 2 bin sivil IŞİDten kurtarılarak güvenli alanlara taşındı.

MÜNBİçİN YÜZDE 80İNİ TEMİZLEDİK, SAVUNMA HATTINI YARDIK

Münbiç Askeri Meclisi üyesi Mustafa Minbici, kentin yüzde 80inin IŞİDten temizlendiğini ve şimdiye kadar canlı kalkan olarak kullanılan yaklaşık 50 bin sivilin ilçe merkezinden kurtarıldığını söyledi. Operasyon kapsamında kent merkezinden geçen nehrin doğusundan kuzeyine kadar olan bölümünü IŞİDten temizlendiğini söyleyen Minbici şunları kaydetti:

Kentteki stratejik pek çok noktayı çetelerden arındırarak özgürleştirdik ve çeteleri küçük bir alanda sıkıştırdık. Minbic merkezin yüzde 80 hakimiyetimiz altına girmiştir. En kısa sürede Minbicin çetelerden kurtarıldığının müjdesini tüm Suriye halklarına vereceğiz. çetelerin kalkan olarak kullandığı binlerce sivili kurtardıkça, savaşçılarımız daha büyük bir moral alıyor. Ne çeteler, ne de çete destekçileri savaşçılarımızın moralini bozacak güce sahip değildir. Tüm kararlılıkla çetelerin Suriyedeki ikinci stratejik merkez diye adlandırdığı Minbici çetelerden kurtaracağız. IŞİDin savunma hattını yardık, eskisi gibi sivilleri kalkan olarak kullanamıyorlar.

Ana Sayfaya Git