2050'de dünya nüfusunun 4'te biri Afrika'da yaşayacak ancak yeterli gıda yok

Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomi Komisyonu (UNECA) Genel Sekreteri Vera Songwe, 2050 yılında dünya nüfusunun dörtte birinin Afrika kıtasında yaşayacağını ancak iklim değişimi nedeniyle gıda üretiminde de azalma görüleceği uyarısında bulundu.

Haberler 03.02.2022 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul

Birlemi Milletler Afrika Ekonomi Komisyonu (UNECA) Genel Sekreteri Vera Songwe, 2050 ylnda dünya nüfusunun dörtte birinin Afrika ktasnda yaayacan ancak iklim deiimi nedeniyle gda üretiminde de azalma görülecei uyarsnda bulundu.

Songwe, 35inci Afrika Birlii Zirvesinin açlnda yapt konumada, Afrikann kar karya olduu gda sorununun büyüme riskine iaret ederek, altyap kapasitesinin güçlendirilmesi, eitim ve salk alanna yatrmlar yaplmas gerektiini söyledi.

Gda meselesinin eitim ve ekonomik kalknma yoluyla alabileceini kaydeden Songwe, 2050de dünyadaki her dört kiiden biri Afrikal olacak. Her dört kiiden birinin yetersiz beslenme sorunuyla kar karya kalmas sorunuyla ba edemeyiz. diye konutu.

Songwe, iklim deiimiyle mücadele yolunda yeni fikirler üretiliyor olsa da ktadaki gda üretiminde azalma beklendiini, Dou Afrikada 2050 yl itibaryla yüzde 22 azalma olacan dile getirdi.

Salkl nesillerin yetitirilmesinin ktann yapaca en büyük yatrm olacana vurgu yapan Songwe, Pandemi bize bilim ve teknolojinin önemini gösterdi. Bat, ABD ve Almanya, a gelitirmek için beyin gücünü kendine çekiyor. Bu sadece salgn srasnda gördüümüz inovasyonlardan biri. ifadesini kulland.

Afrika ülkeleri liderleri ktann önemli meselelerinin masaya yatrlaca 35. Afrika Birlii (AfB) Zirvesinde bu hafta bir araya geliyor.

Etiyopyann bakenti Addis Ababadaki genel merkez binasnda bugün üye ülke dileri bakanlarnn toplanmasyla balayan zirve, 6 ubata kadar sürecek.

Pe pee gelen darbeler, iklim deiiklii, iç çatmalar, terör saldrlar ve Kovid-19 salgnnn ana gündem maddesi olaca zirvede, srailin Birlie gözlemci üye olmasna yönelik itirazlar da tartlacak.

Ana Sayfaya Git