Pakistan, sınır bölgesinde artan çatışmaların ardından Afganistana savaş ilan etti. Gece boyunca Pakistan-Afganistan arasında yaşanan yoğun çatışmaların ardından Pakistan ordusu son bilgileri paylaştı. Pakistan Ordu Sözcüsü, çatışmalarda 228 Taliban askerinin öldürüldüğünü, 314 Taliban askerinin ise yaralandığını açıkladı. Talibana ait 74 mevzinin yerle bir edildiğini, 18inin ise ele geçirildiğini bildiren sözcü, Pakistan tarafında ise 27 kişinin yaralandığını kaydetti.
Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarari, Pakistanın üç şehrine dronlarla saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, Abbotabad, Swabi ve Nowsherada küçük dronlar düşürüldü. Can kaybı ya da hasar yok dedi.
Pakistanı bu çatışmaya zorlayan Talibandır
Pakistanın eski Maliye Bakanı Miftah Ismail, Pakistan hükümeti ve halkının Afganistanın vatandaşlarına karşı hiçbir düşmanlığı olmadığını söyleyerek, Ancak Pakistanı bu çatışmaya zorlayan Talibandır. Sınırın her iki tarafındaki masum sivillerin iyiliği için Talibanın Pakistana yönelik saldırılarını ve terörizmini durdurmasını umuyorum dedi.
228 Taliban askeri öldürüldü
Pakistan hükümeti, Pakistan-Afganistan arasında dün akşam saatlerinden bu yana yaşanan yoğun çatışmalarda 228 Taliban askerinin öldürüldüğünü, 314 Taliban askerinin yaralandığını açıkladı. Çatışmalarda Pakistan tarafında ise 27 kişinin yaralandığı bildirildi.
Haberler 27.02.2026 - 13:40 Son Güncelleme : 27.02.2026 - 13:40