İşgal bölgelerinde iç çatışma!

Filistin'in, siyonist işgali altında olan bölgelerinde Etiyopyalı Yahudi bir gencin ölümüyle ilgili düzenlenen gösterilerde 47 işgal polisi yaralandı. "Eylemler, Yahudiler arası bir iç çatışmaya dönüşebilir mi?" ihtimalini akıllara getirdi.

Haberler 04.07.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etiyopya asll bir gencin igal rejiminin polisinden çkan kurunla hayatn kaybetmesini protesto etmek için birçok ehirde düzenlenen gösterilerde 47 igal polis yaraland, 60 gösterici de gözaltna alnd.

galcilerin, Kiryat Haim diye isimlendirdikleri kent geçtiimiz pazar günü görevli olmayan bir polisin açt ate sonucu Etiyopya asll 19 yandaki Solomon Tekahn ölmesi tüm ehirlerde protestolara neden oldu.

Birçok farkl ehirde düzenlenen gösterilerde protestocular ile igal polisi arasnda zaman zaman arbede yaand.

Gösterilerin en önemli adreslerinden biri olan Tel Avivde protestocular, bir ana yolu çift yönlü trafie kapatt.

Yola barikat kuran ve lastik yakan göstericiler yoldan geçmek isteyen baz araçlara saldrd ve baz araçlar da atee verdi.

gal rejiminin sözde babakan Binyamin Netanyahu yapt yazl açklamada, göstericilere yollar trafie açma çars yapt.

Filistinin, siyonist igali altnda olan bölgelerinde Etiyopya asll 140 binden fazla Yahudi yayor.

1984 ve 1991 yllarnda yaklak 80 bin Etiyopyal Yahudi, buralara göç etmi, yllarca da kapal ekilde yaayan Etiyopyal Yahudiler, siyonist dini otoriteleri tarafndan uzunca bir dönem tannmamt.

Fala olarak da adlandrlan Etiyopyal Yahudiler, geçen yllarda da rkçlk ve ayrmcla maruz kaldklar gerekçesiyle gösteriler düzenlemi, 1997den bu yana yaanan olaylarda ise 11 Etiyopyal ölmütü.

Daha önce de yaanan benzer olaylar, protesto eylemleri yahudiler aras bir iç çatmaya dönüebilir mi? ihtimalini akllara getirdi.

Ana Sayfaya Git