İşte eğitim kampı!

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG’den kurtarılan Suriye’nin Resulayn kentinde yapılan arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerin eğitim kampı da ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede terör örgütünün zorla silah altına aldığı çocukları da bu kampta eğittiği belirlendi.

Haberler 09.11.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ç karkln devam ettii Suriyede terör örgütü PKK/YPG, Türkiye snrndaki yerleim alanlarn igal etti. galinin ardndan buradaki sivilleri göçe zorlayarak demografik yapy deitiren teröristler, kentlerde kalanlara da her türlü basky uygulad. Aileleri göçe zorlayp, çocuklarn zorla silah altna alan teröristler, zaman zaman Türkiyeye yönelik saldr ve tacizlerde de bulundu. Türkiye, güneyinde oluturulmak istenen terör koridorunun engellenmesi için yapt uluslararas çalmalarn sonuç vermemesi üzerine 9 Ekim günü Bar Pnar Harekatn balatt. Resulayn ve Telabyad kentleri arasndaki 120 kilometrelik hatta karadan ve havadan balatlan harekat kapsamnda her iki kent ksa süre içerisinde teröristlerden arndrld.

RESULAYNDA MESKUN MAHAL OPEREASYONLARI SÜRÜYOR

Hayatn normalletirilmesine yönelik çalmalarn yan sra meskun mahal operasyonlarnn da sürdürüldüü adreslerden birisi olan Resulaynda, güvenlik güçleri onlarca mayn ve el yapm patlaycy bularak kontrollü ekilde imha etti. Halen operasyonlarn devam ettii yüzlerce tünel ann bulunduu Resulaynda teröristlerin tuzaklarnn imha edildii bölgelere ise sivillerin geri dönüü balad.

PKK/YPGNN SÖZDE AKADEMS BULUNDU

Teröristlere ait çok sayda mühimmat deposunun da ele geçirildii Resulaynda, Suriye Milli Ordusunun yapt arama tarama çalmalar srasnda kentin yaklak 1 kilometre dndaki alanda terör örgütü PKK/YPGnin öldürülen bir teröristin ismini verdii sözde akademi de ortaya çkarld.

Yaplan aratrmada terör örgütünün askeri bir üssü andran sözde akademisinde teröristlere her türlü eitimin verildii belirlendi. dare binasnn yan sra teröristlerin eitim gördüü büyük salonlarn yer ald sözde akademide, terör örgütü eleba ile görülerinin anlatld kitaplarn yer ald bir de kütüphane bulundu. Teröristlerin spor ve silah eitimi ald bölümlerin ortaya çkarld bölümde ayn zamanda zorla silah altna alnarak eitim gören çocuk ve dier teröristlerin eitim sonunda diplomalarnn verilerek mezuniyet töreni yaplan alan bulunduu da görüldü. Alann teröristler tarafndan klandrlarak ses sistemi ile donatld ve sözde akademide geceleri de teröristlere eitim verildii belirlendi.

Etraf kapal olan ve girmenin imkansz olduu eitim alanna geçmi dönemde Resulaynda bulunan ABD ve dier ülke askerlerinin de geldii örenildi.

TERÖRSTLERN POSTERLER PARçALANDI

TSK ile birlikte Resulaynda kontrolü ele geçiren Suriye Milli Ordusu askerleri kontrol altna ald sözde akademide bulunan teröristlere ait fotoraf ve panolar silahlar ile parçalad.

Teröristlerin eitim alannda tuzaklanm patlayc ve el yapm patlayc aramas yapan SMO askerleri, buraya yönelik olas saldr ihtimaline kar da eli tetikte görev yapmaya balad.

Ortaya çkarlan teröristlere ait eitim merkezinde geçmi dönemde zorla silah altna alnan çok sayda çocuun da eitim verilerek cephe hattna gönderildii de örenildi.

Ana Sayfaya Git