İbadi Sonuçlara Kapıları Kapttı!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) gayrimeşru referandumun iptali çağrısını yineleyerek, referandum sonucuyla ilgili asla diyaloğa girmeyeceklerini belirtti.

Haberler 28.09.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan badi, meclisin referandumdan dolay düzenledii olaanüstü oturumda yapt konumada, Referandumun riskli yansmalar olaca uyarsnda bulunduk. Havalimanlarnn teslimi için son tarih cuma günüdür. dedi.

-REFERANDUM SONUCUYLA LGL ASLA DYALOA GRMEYECEZ

IKBYnin referandumu iptal etmesini talep ediyoruz. Bölge liderlerine referandumun yaplmas halinde gerekli tedbirleri alacamz söyledik. Hükümetin arln tüm IKBYde anayasa yoluyla uygularz. ifadelerini kullanan badi, unlar kaydetti:

Badat ile IKBY arasndaki iliki anayasa çerçevesinde belirlenmitir. Referandum, ortaklk anlayyla ilgili dengeyi deitirdi. Referandum sonucuyla ilgili asla diyaloa girmeyeceiz. Tüm önceliimiz vatandalarmzn güvenliini salamaktr. Kürt vatandalarmz kadar Türkmen ve Hristiyan vatandalarmzn da güvenliini salayacaz. Herhangi bir Kürt vatandamza yaplan saldry tarafmza yaplm addedeceiz.

Ana Sayfaya Git