'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılar sürüyor: 10 ölü

Suriye'de "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere düzenlenen hava ve kara saldırılarında 2'si çocuk 4'ü kadın toplam 10 sivil hayatını kaybetti.

Haberler 07.05.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi ve destekçileri, gece geç saatlerinden itibaren Hamann kuzey ve bat krsalnda Morik, Latamine, Kefer Zita ve Kifrenbude ilçeleri, Madik Kalesi beldesi, Zeyzun, El nkavi, El Hüveyz, El Huveyce, El Havva, Tel Es Sahr ve El Zekat köylerine, dlibin güneydou ve güneybatsnda Kifrenbil ilçesi, El Habit, Has, El Knidde, Ureynibe, inan ve Rub-u el Cüz köylerine youn hava ve kara saldrlar düzenliyor.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarna göre, gece geç saatlerinden itibaren düzenlenen hava saldrlarnda dlibe bal Ureynibe köyünde 4, Rub-u El Cüzde 4 ve inan köyünde 2 olmak üzere toplam 10 sivil yaamn yitirdi.

Sivil Savunma, hayatn kaybedenlerin 2sinin çocuk, 4ünün de kadn olduunu bildirdi.

Sivil savunma ekipleri youn bombardman altnda arama kurtarma çalmalarna devam ediyor.

Rus sava uçaklaryla ilgili açklama

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, Rub-u El Cüz ve inan köylerine düzenlenen hava saldrlarna ilikin sosyal medya hesabndan yapt açklamada, Lazkiyedeki Hmeymim Üssünden Rus sava uçaklar kalk yapt. bilgisi paylat.

Saldrlar sonras bölgelerde yaayan siviller göç etmeye devam ediyor. çok sayda sivil, Hatayn Reyhanl ilçesinin karsndaki Atme, Deyr Hassan Kah ve Kefer Lusindeki kamplara snyor.

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki sivil yerleimlere son 4 günde düzenlenen saldrlarda en az 59 sivil hayatn kaybetti.

Suriye nsan Haklar Ann nisan ay raporunda, Esed rejiminin saldrlarnda 127 sivilin, Rusyann hava saldrlarnda ise 13 sivilin öldüü belirtilmiti.

Rejim güçleri, Türkiye ile Rusya arasnda, söz konusu bölgedeki atekesi salamlatrmak için 17 Eylül 2018de Soçide imzalanan mutabakata ramen saldrlarna devam ediyor. Astana Anlamalar çerçevesinde, Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor.

Ana Sayfaya Git