İdlib'de rejim ve Rusya'nın saldırıları sürüyor

Beşşar Esed rejimi, İdlib'de bir hastaneyi hedef alırken, destekçisi Rusya'nın saldırılarında iki sivil yaşamını yitirdi.

Haberler 28.11.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhaliflere ait uçak gözlemevinden alnan bilgiye göre, Rus sava uçaklar, dün gece saatlerinde dlibin Kefrenbil ilçesi, Keferruma beldesi, Marrthrme, Rekaya, Ureynibe, Kirisa ve Has köylerine hava saldrlar düzenledi.

dlibin güney krsalnda gece geç saatlerde Kirisa köyüne düzenlenen saldrda iki sivil hayatn kaybetti.

Öte yandan Esed rejimi de son 24 saatte dlibin güneyinde Kefrenbil ilçesi, Kensafra ve hsim beldeleri, blin, Maarzite, Cibala, Bsakal, Nukeyyir, Hazarin ve Fattire köylerine hava saldrs düzenledi.

Rusyann saldrlar sürüyor

Saldrlarda Kefrenbil ilçesinde El Ravda çocuk ve Kadn Doum Hastanesi vuruldu. Büyük ölçüde yklan hastane kullanlamaz hale geldi.

Ekim bandan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde Esed rejimi askerleri, ran destekli yabanc terörist gruplar ve Rusyann saldrlarnda yaklak 50 bin sivil yerlerinden edildi.

Türkiye ile Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise son bir ylda 1 milyonu at.

Ana Sayfaya Git