İdlib'deki saldırılarda iki sağlık merkezi vuruldu

Esed rejimi, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki iki sağlık merkezini vurdu.

Haberler 29.05.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki iki salk merkezini vurdu. Saldrda, 4 sivil hayatn kaybetti, çok sayda sivil yaraland.

Esed rejimi ordusu ve ran destekli terörist gruplardan oluan rejim güçleri, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki dlibin Han eyhun ve Kefrenbil ilçesi ile hsem beldesi El Habit, Marrtemanter, Sufuhen, Krisaa, Rekaya ve ey Mustafa köyleri, Hamann kuzey krsalndaki Latamine ve Kefer Zita ilçesine hava ve kara saldrlar düzenledi.

SALDIRILAR HIZ KESMYOR

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarndan alnan bilgiye göre, rejime ait sava uçaklar, dlibin Rekaya köyündeki bir salk oca ve Kefrenbil ilçesindeki Darü-l Hikme hastanesine saldr düzenleyerek hizmet veremez hale getirdi.

Dier yandan Esed rejimine ait sava uçaklar, sabah saatlerinden bu yana düzenledii hava saldrlarnda Maretemater köyünde iki sivil, hsem beldesinde bir çocuk ve Sfuhen köyünde bir sivil olmak üzere toplam 4 sivil yaamn yitirdi, çok sayda sivil yaraland. Son 24 saatte ise Esed rejiminin hava saldrlarnda 21 sivil hayatn kaybetti.

Ana Sayfaya Git